Kripto uzmanı, 2022'de sektör için bu iki büyük gelişmeye işaret ediyor

MASAK affetmedi: Türkiye’de ilk defa kripto borsasına ceza kesildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kripto varlıklarıyla ilgili açıklama yapmıştı. Türk yatırımcılarının merakla beklediği düzenleme 2022 yılı içinde gelmesi oldukça muhtemel. Sıcağı sıcağına hükümet tarafından bu olaylar gerçekleşti. Bugün ise ilk ceza bir kripto platformuna kesildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu olarak bilinen MASAK, BN Teknoloji şirketine tam tamına 8 milyon liralık ceza kesti. MASAK tarafından yapılan açıklamada, “yükümlülük tespit edilen denetim ihlallerinden dolayı ceza kesildiği belirtildi.

Türkiye’de ilk defa kripto platformlarıyla ilgili karar verilmiş oldu. Dünyanın genelinde pek çok benzer örneklere şahit olmuştuk. Özellikle Avrupa’da da kripto borsalarıyla ilgili cezalar ön plana çıkmıştı.

1 Mayıs 2021 yılında Resmi Gazete’de kripto hizmeti veren platformlar için MASAK yükümlülüğü arasına girmişti. Daha sonrasında Mali Suçları Araştırma Kurulu, kendi resmi internet sitesinde kripto borsaları hakkında bir rehber yayımlamıştı. Yükümlülükleri yerine getirmeyen şirketler için yatırımların geleceği o günden belliydi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin