Kritik Bitcoin göstergesi görüldü
Kritik Bitcoin göstergesi görüldü

Şok: “Uğursuz” gösterge tarihte ilk kez kırmızı alarm verdi: 2022 Bitcoin kabusuna dönüşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’de 31 Aralık 2021 mumu sona erdiğinde sadece yeni bir takvim yılına başlamış olmadık. Aynı zamanda epik bir satış kurulumu tetiklenmiş oldu. Bu sebeple, Bitcoin’in büyük boğa koşusu bu yıl sona erebilir ve ilk gerçek ayı piyasası ortaya çıkabilir.

Bitcoin doğduğundan beri boğa piyasasında

Son zamanlardaki düşüş fiyat hareketine dayanarak bunu bilmemiz mümkün değil. Ancak Bitcoin, tam 13 yıl önce bugün, ilk bloğunun oluşturulduğu saniyeden beri devam eden bir boğa piyasasında. Bu süreçte BTC fiyatı sıfırdan 68.000 dolara fırladı.

Fiyat grafiğinin gösterdiği gibi yörünge her zaman yükselmedi, ancak varlık yine de her daim yükselişte. Birçok gösterge bu teoriyi destekliyor.

Örneğin aylık MACD, 2018-2019 “ayı piyasasına” rağmen 2015’ten beri sıfır çizgisinin altına inmedi. Aylık Yönlü Hareket Endeksi, 2015 ortalarında yalnızca bir aylık geçici ayı geçişi yaşadı, ancak bunun dışında hiçbir zaman uzun bir düşüş olmadı.

TD Sıralı Göstergesi uğursuz sinyal verdi

Ancak 13 yaşındaki her çocuğun yaşadığı gibi, yıllar içinde yaşanan iniş ve çıkışlar dizisi, TD Sıralamasına göre belirli bir satış düzeniyle sonuçlandı.

TD aracı, Thomas DeMark tarafından geliştirilen ve geri dönüşleri tahmin etmede faydalı olan bir piyasa zamanlama göstergesidir.

13 yılda ilk kez görüldü

Varlığın çıkışından bu yana 13 yıl sonra, BTC/USD yıllık fiyat tablosunda ilk TD9 satış kurulumu ortaya çıktı. TradingView BTC/USD Endeksinde, fiyat hareketi 2010’da başladı. 2014-2015 ve 2018-2019 ayı piyasası yılları hariç, önceki mumlardan daha yüksek açıklığa sahip tam 9 mum oldu ve satış kurulumunu tetikledi.

Elliott Dalga Teorisine göre piyasalar beş dalga halinde büyür. Bu beş dürtü dalgası, yükseliş trendi ve düzeltme evreleri arasında değişen benzer davranış gösteren alt dalgalara bölünür. Daha büyük döngüde bu düzeltme aşamaları, ayı piyasaları olarak adlandırdığımız şeydir. Daha küçük zaman dilimlerinde ise düzeltmeler genellikle mevcut hissiyatın onaylayacağı kadar şiddetli hissettirir.

Bitcoin, beşinci dürtü dalgasına iyi girmiş gibi görünüyor. Mevcut sayı, kripto para biriminin de beş alt dalganın dördüncü dalgası içinde olduğunu ve büyük finalin önümüzdeki yıl içinde ortaya çıkması gerektiğini ima ediyor.

Yıllık TD9 satış kurulumu ve potansiyel dalga yapısı göz önüne alındığında, Bitcoin fiyatı 100.000 dolar veya daha yüksek bir seviyeye ulaşırsa, bu alınmaya değer bir satış sinyali olabilir. Ama ne zaman?

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin