Bitcoin ETF kararı zaman alacak
Bitcoin ETF kararı zaman alacak

SEC’in Bitcoin ETF kararı ne zaman açıklanacak? Belirsizliğin nedeni nedir? İşte ETF’lerle ilgili tüm sorularınızın cevabı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC’in Bitcoin ETF kararı, hala açıklanmadı. Çünkü konuya yönelik net bir tarih yok. Bunun yanı sıra tarih konusunda çeşitli spekülasyonlar da var.

Kripto topluluğu SEC’in Bitcoin ETF kararını bekliyor

Avukat Jake Chervinsky‘in attığı bir tweete göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)  daha önce reddedilen dokuz Bitcoin ETF için Aralık ayına kadar karar vermeyecek. Ayrıca 2 Kasım 2018’de Ran NeuNer, SEC’in muhtemelen 5 Kasım 2018 tarihinde Bitcoin ETF‘leri için bir açıklama yapacağı ile ilgili ifadelerin yer aldığı yanlış bir tweet attı.

Bitcoin ETF kararı zaman alacak

Chervinsky tweetinde 5 Kasım’ın, daha önce reddedilen Bitcoin ETF’lerini gözden geçirmek için son tarih olmadığını belirtiyor. Ayrıca Chervinsky bu tarihin sadece beyanların SEC’e sunulması için son tarih olduğunu da ekliyor. Avukat, tweetinde, SEC’in nihai kararını vermeden önce sunulan beyanları incelemek için daha fazla zamana ihtiyaç duyacağını öne sürüyor.

Ayrıca Chervinsky, SEC personelinin VanEck/SolidX ETF hakkında karar vermesi için son tarihin 29 Aralık 2018 olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda söz konusu tarihin en çok 27 Şubat 2019’a kadar uzatılabileceğini de vurguluyor. Bu açıklamadan sonra Ran NeuNer, tweetini geri çekti. Ran NeuNer, SEC’in son ETF tarii ile ilgili hatalı bir paylaşım yaptığını ve bu nedenle Twitter’da yapılan vahşi spekülasyon oyununu durdurduğunu söyledi.

Bitcoin ETF hakkındaki sıcak söylenti

Finansal gözlemci ve kripto topluluğu arasındaki uzun süreli savaş -SEC’in bir Bitcoin ETF’si onayı almak için Winklevoss kardeşlerin yaptığı başvuruyu reddettiği- 27 Temmuz 2018’de ortaya çıktı.

Ağustos 2018’de Amerikan finansal düzenleyicisi, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Bitcoin ETF’sini piyasaya sürmek için izin isteyen dokuz başvuruyu daha reddetti. Şaşırtıcı bir şekilde SEC, sekiz aydan fazla süren bir gözden geçirme oturumu sonrasında bu karara vardı.

SEC tarafından reddedilen ETF‘ler

SEC tarafından reddedilen ETF‘ler şunlardır:

  • CBOE BZX Exchange’s Granite Shares Bitcoin ETF
  • Granite Shares Short Bitcoin ETF
  • NYSE Arca Inc. Proshares Bitcoin ETF
  • NYSE Arca Inc. Proshares Short Bitcoin ETF
  • Direxion Daily Bitcoin Bear 1X Shares
  • Direxion Daily Bitcoin 1,25X Bull Shares
  • Direxion Daily Bitcoin 1,5X Bull Shares
  • Direxion Daily Bitcoin 2X Bull Shares
  • Direxion Daily Bitcoin 2X Bear Shares

SEC, halkın yüzde 99’unun lehine olmasına rağmen, Bitcoin ETF’sine yönelik Eylül ayı kararını geciktirdi. SEC, dosyalamada konuyla ilgili daha fazla geri bildirim aradığını belirtiyor.

Btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin