XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

7 Kasım XRP analizi: XRP çift tepe formasyonu çalışır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Kasım XRP fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • XRP dünkü yükseliş hareketinde 56 sent kapısından döndü.
  • Gün kapanışına doğru yeniden yükselmeye çalışan XRP/USD paritesi yeniden 55 sent seviyesinden geri geldi.
  • Dün görülen bu hareket XRP’nin kısa vadede 53 sente destek bularak bir çift tepe formasyonu görünümü vermesini sağladı.

7 Kasım XRP fiyat hareketleri

XRP, piyasadaki altcoinler öncü olarak sağlam bir yükseliş hareketi gösteriyor. Bu yükseliş ile son 48 saatte yüzde 20’nin üzerinde kazanım elde eden kripto para, piyasa hacminin yükselmesini de sağlıyor. Mevcut hareketlerde ise fiyatı 56 sentin hemen altına kadar artıran XRP, bu seviyede tutunma konusunda ise şu an bir zorluk yaşıyor.

Dün iki kere denenen 55 senti geçme girişiminin ise şu an başarısız olduğu görülüyor. Alt tarafta ise 53 sent sağlam bir destek oluştururken, bu seviyeden gelen alış işlemleri XRP/USD paritesinin daha fazla gerilemesine neden oluyor.

Daha çok uzun vadeli hareketlerde görülen çift tepe formasyonuna ise bu sefer XRP/USD saatlik grafiğinde rastlıyoruz. XRP fiyatının 56 sent kapısından dönmesi ve sonrasında 53 sentte destek bulup gün bitmeden yeni bir yükselişe girmesi ile bu sefer 0,5557 dolar civarında ikinci bir tepe oluşturdu.

Kısa vadede oluşan çift tepe formasyonu çift dip formasyonuna döner mi?

XRP fiyatının ise bu sabah saatlerinde yeniden 53 sent desteğine indiğini gördük. Bu oluşan fiyat hareketi ise XRP’nin çift tepe formasyonu vermesini sağladı.

Bu tür bir formasyonun, genelde yükseliş trendinin ardından oluşması ile parçaların tamamlandığı görülüyor. Buna göre formasyonun genel eğilimi destek noktasının altına sarkma ile başlayıp ikinci tepenin yükseliş yüzdesi kadar geri gelmesi ile tamamlanır.

XRP özelinde baktığımızda ise ikinci tepe uzunluğu yaklaşık yüzde 4 oranına denk geliyor. Bu yüzden XRP’nin fiyatı olası bir 53 sent altına düşmesi durumunda formasyona göre yaklaşık yüzde 4 oranında gerileyerek 100 saatlik hareketli ortalama değerine denk gelen 0,5060 dolar seviyesine kadar gerileyebilir.

Bunun gerçekleşeceğinin kesin bir dille ifade etmek yanlış olsa da göz önünde bulundurulması gereken bir olasılık olarak takip etmekte fayda vardır.

Bunun yanında mevcut çift tepe formasyonu 0,5420 seviyelerinin üzerinde bir kapanışın görülmesi durumunda büyük ihtimalle bozulacaktır.

XRP için önemli teknik göstergeler

7 Kasım XRP grafiği saatlik görünümünde MACD grafiğini incelediğimizde çift tepe formasyonunun bir yansıması gibi bir görüntü elde ediyoruz.  Yükselişin hızlanarak yeniden 55 sentin üzerini görmesi ve bunu kırması ise bu sefer çift dip formasyonu olarak çalışmasına ve aynı yükseklikte (yüzde 4) artışına neden olabilir.

Sabah saatlerinde aşırı satım bölgesinde bulunan Stokastik göstergenin ise yönünü kuzeye çevirip bu bölgeden çıkma eğilimine girdiğini görüyoruz. RSI, 50 seviyesinin üzerinde nispeten olumlu görünüm sergilerken, CCI göstergesi diğer göstergelerden aykırı olarak şu an trend gücünün zayıf seyrettiğini gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin