Samsung stellar
Samsung Stellar blockchain’ini destekliyor.

Samsung Stellar (XLM) blockchain’ini destekliyor.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung’un blockchain tabanlı cep telefonları oldukça ilgi görüyor. Samsung Galaxy S modellerinden bazıları birçok kripto paranın blockchain’i ile entegre hale gelebiliyor. Bu sayede Samsung’un blockchain tabanlı cep telefonunu tercih edenler Bitcoin ve kripto para cüzdanlarını akıllı telefonlarına indirebiliyor. Benzer şekilde dApps (blockchain tabanlı) aplikasyonları ve oyunlarını da cep telefonlarına indirebiliyorlar.

Söz konusu dApps’lere Samsung KeyStore’den ulaşmak mümkün.

Samsung Stellar (XLM) ortaklığı

Samsung’un blockchain tabanlı uygulaması Ethereum ve Bitcoin blockchain’ileri ile uyumlu idi. Artık listeye Stellar da ekleniyor. Stellar ve Ethereum blockchain’leri açık kodlu (public blockchain) ağlar oldukları için bağımsız yazılımcılar Stellar ve Ethereum ağları üzerinden applikasyonlar üretebiliyor. Bu aplikasyonlar Samsung’un seçilmiş cep telefonlarına indirilerek kullanılabilir.

Samsung haberinin ardından Stellar fiyatlarında kısmi bir değer artışı yaşanıyor. Yaklaşık %2’lik artış ile fiyatlar 9.2 cent civarında işlem görüyor.

Temmuz ayında XLM fiyatları iyi bir performans sergiledi. 5 Temmuz’da XLM 6.6 cent civarında işlem görüyorken 11 Temmuz’da 9.8 cent’i gördü. Stellar’ın Temmuz ayının başında yakaladığı ivme 10 cent’lik direnci kırmada yeterli olamıyor. Ancak Samsung Stellar ortaklığı, XLM fiyatlarını 10 cent’in üstüne taşıyabilir.

Aşağıdaki grafikte Stellar fiyatlarında 2020 yılı boyunca yaşanan değişimi görüyoruz.

Samsung’un blockchain teknolojisi üzerindeki çalışmaları, kripto paraların kullanımının yaygınlaşmasına destek oluyor.

Invezz.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin