Sahte ICO’lara dikkat: Bilanço 1 milyar doların üzerinde!
Sahte ICO’lara dikkat: Bilanço 1 milyar doların üzerinde!

Sahte ICO’lara dikkat: Bilanço 1 milyar doların üzerinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sahte ICO’lara dikkat: Bilanço 1 milyar doların üzerinde! Wall Street Journal (WSJ), 17 Mayıs tarihinde 1.500 ilk para arzı (ICO) ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırma sonuçlarına göre 1.500 ICO’nın %18,6’sı dolandırıcılık belirtileri gösteriyor.

Yetkililer büyüyen ICO oranı ile mücadele etmeye devam ediyor

Hala gelişmekte olan ICO piyasası hakkında araştırma yapan WSJ, araştırma yaptığı 1450 ICO’dan 271’inin kandırmaya hatta dolandırmaya yönelik taktikler kullandığını belirtti. Bu taktikler şirketin konumu, kurucusu ve finansal gizliliği hakkında bilgi saklayıp, sahte bilgi sağlamanın yanında başka projelerin whitepaperlarını değiştirmek veya çalmak da dahil çok geniş bir alana sahip.

271 şüpheli ICO’dan bazıları davalar nedeniyle kapatıldı ve yatırımcılara toplam 273 milyon geri ödeme yapılması sağlandığı ortaya çıktı. Yetkililer dünya genelinde büyüyen ICO oranı ile mücadele etmeye devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) de, ICO piyasasını olası dolandırıcılıklara karşı yakından izlemekte. Bu para toplama yöntemi hem kripto para piyasalarının içerisinde hem de dışarısında insanları fikir konusunda ayırıyor.

Sahte ICO’lara dikkat: Bilanço 1 milyar doların üzerinde!

İngiltere merkezli bir platform olan CoinShares’in CEO’su Danny Masters, ICO alanına yapılacak geliştirmelerin ve iyileştirmelerin Bitcoin piyasalarının büyümesi için çok önemli olduğunu belirtti. Bu ayın başlarında, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’nin CEO’su Zhao Changpeng, ICO’ları öven bir blog yazısı paylaşıp bunlara yatırım yapmanın, geleneksel risk sermayelerine yatırım yapmaktan 100 kat daha kolay olduğunu söyledi. Ayrıca Zhao Changpeng, yasa dışı yapılan para arzları hakkında, dolandırıcılığın her yerde ve her endüstride mevcut olduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi:

Ben hala büyük ödül kazandığımı söyleyen ama bunu almak için öncelikle birisinin hesabına havale yapmam gerektiğini belirten SMS’ler ve telefon görüşmeleri alıyorum. Bu bizim telefonları, SMS’leri ve bankaları kullanmayı bırakmamız gerektiği anlamına mı geliyor?

Araştırma sonuçları ayrıca dolandırıcıların yatırımcılardan yaklaşık 1 milyar dolardan fazla para toplamayı başardığını gösteriyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin