Monero madencilik endişeleri artıyor, peki neden?

Monero madencilik endişeleri artıyor, peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto madenciliği, endüstrinin adeta bel kemiği. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi varlıklarda daha önemli. Ancak günümüzde geliştirilen kripto projeleri madencilik sistemlerini bırakıyor. Bazı varlıklara ise madencilik havuzu kullanılıyor. Bunlardan biri de Monero. Kripto para birimi, madencilik havuzu konusunda hash oranının neredeyse yarısına sahip. Ancak Monero madencilik havuzunda endişeler var. 

Monero madencilik havuzu MineXMR, bazılarının ağın güvenliği için potansiyel riskler taşıdığını düşünüyor. Gizlilik üzerine kurulan kripto para hash oranının %44’ünü kontrol ediyor.

Monero madenciliği, tek başına ya da bir madencilik havuzuna katılarak yapılabilir. Madencilik için, bir iş ispatı (PoW) algoritmasını temel alır. Fakat Bitcoin gibi bazı iş ispatı kripto para birimlerinin aksine, uygulamaya özel entegre devrelere (ASICs) ihtiyaç duymaz. 

Monero madencilik havuzu neden tehlikede?

En büyük Monero madencilik havuzu olan MineXMR, ağın hash oranının yarısından fazlasını kontrol etmeye yakın. Eğer böyle bir seviyeye gelseydi teorik olarak %51 saldırısı gerçekleştirebileceği ihtimali var. 

%51 saldırısı, bir varlığın bir blok zinciri ağının hash gücünün yarısından fazlasını elinde bulundurmasıdır; bu, ağın hangi işlemlerin geçtiğine dair fikir birliği üzerinde bir miktar sallanmalarına izin veren bir konumdur. Bazı Monero savunucuları, MineXMR’de madencilik kaynaklarının kullanılmaya devam edilmesinin ağın %51’ini kontrol eden havuza yol açabileceğine dair korkuları öne sürerek durum hakkında alarm verdi. 

Madencileri, MineXMR’nin hash oranı kontrolünü azaltmak için hash güçlerini diğer havuzlara dağıtmaya çağırdı. MineXMR, ikinci ve üçüncü en büyük Monero havuzlarının toplamından neredeyse iki kat daha fazla madencilik gücünü kontrol ediyor. Bu da diğer madenciler için birer tehdit unsuru olarak kabul ediliyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin