AB düzenleyicisi, kripto madenciliğini yasaklamak için baskıya devam ediyor
AB düzenleyicisi, kripto madenciliğini yasaklamak için baskıya devam ediyor

AB düzenleyicisi, kripto madenciliğini yasaklamak için baskıya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), Bitcoin gibi iş ispatı (PoW) modelini kullanan varlıklar için kripto para madenciliğinde bir Avrupa Birliği yasağı için bastırıyor.

ESMA başkan yardımcısı Erik Thedéen’in Financial Times’a verdiği röportajda, Avrupa Birliği’nin güç tüketimini verimli kullanma çabası içinde hisse ispatı varlıklarına öncelik vermesi gerektiğini belirtti.

Thedéen, Avrupa Birliği şimdi harekete geçmezse, bölgede devam eden Bitcoin madenciliğinin karbon kirliliğini azaltarak iklim değişikliği etkilerinin ele alınmasını rotasından çıkarabileceğini öne sürdü.

Thedéen’e göre, kripto para birimlerinin artan kurumsal benimsenmesi, odağın artık enerji tüketimine kayması gerektiği anlamına geliyor.

“Finans endüstrisi ve birçok büyük kurum artık kripto para piyasalarında aktif. Endüstriyi daha verimli bir teknolojiye kaydırmak hakkında bir tartışma yapmamız gerekiyor. <…> Çözüm, iş ispatı konsensüsünü yasaklamaktır”

Bitcoin’in en büyük eleştirilerinden biri, varlığı düzenlemeyi amaçlayan çeşitli yargı alanlarında ortaya çıkan bir faktör olan varlığın enerji tüketimidir.

Eleştirilerin ardından, çoğu Bitcoin madencilik operatörü operasyonlarını yenilenebilir enerji kaynaklarına kaydırdı. Örneğin, Bitcoin Madencilik Konseyi, yüzde 65,9 oranındaki şirketlerin madencilik operasyonlarını güçlendirmek için yeşil kaynakları kullandığını iddia etti.

Özellikle, Ethereum gibi bazı kripto para birimleri, kullanıcıların ağda ne kadar yatırım yaptıklarına bağlı olarak işlemleri kaydetme hakkını kazanmalarına izin verdiği için PoW protokolünden daha az enerji yoğun olan PoS madenciliğine geçiyor.

AB, PoW madenciliği için düşük bir paya sahip

Düzenleyicinin uyarısına rağmen, Cambridge Alternatif Finans Merkezi verileri, Avrupa Birliği’nin PoW madenciliğinde önemli bir paya sahip olmadığını gösteriyor. Aktivite %35,4 ile Amerika Birleşik Devletleri’nde daha yaygın, ardından %18,1 ile Kazakistan ve %11,23 ile Rusya üçüncü sırada yer alıyor.

Bununla birlikte bölge, ülkenin finansal istikrara yönelik tehditleri öne sürerek Bitcoin madenciliğini tamamen yasaklamasından sonra göç eden Çin’den operatörleri çekebilir.

Başka yerlerde, Amerika Birleşik Devletleri’nde milletvekilleri, Bitcoin madenciliği tarafından tüketilen enerjinin anlamını da araştırıyorlar. Konuyla ilgili olarak bugün Enerji ve Ticaret Komitesi’nin Gözetim ve Soruşturma Alt Komitesi, kripto para madenciliği operasyonlarının kullandığı enerji tüketiminin sonuçlarını belirlemek için bir kamuya açık oturum yapacak.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin