BTC Madencilik zorluğu tüm zamanların yeni rekor seviyeye yükseldi
BTC Madencilik zorluğu tüm zamanların yeni rekor seviyeye yükseldi

BTC madencilik zorluğu tüm zamanların yeni rekor seviyeye yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC madencilik zorluğu seviyesi dün %9’dan fazla arttı ve böylelikle BTC hash oranı son zamanlarda rekor bir seviyeye ulaştı.

Fiyatındaki keskin düşüşün yanı sıra BTC madencilik zorluğu seviyesinde bir artış gördü. Sayı dün 24 saat içinde neredeyse %9 arttı. Bu ayın başlarında, Bitcoin hash oranı, rekor seviyedeki en yüksek seviye olan 183 Exahash seviyesini aşmıştı.

Kripto analitik platformu Glassnode, “BTC madencilik zorluğu bugün +%9,3 artarak yeni bir ATH’ye ulaştı” dedi.

Çin, bölgedeki kripto para birimlerinin madenciliğini yasakladıktan sonra, Mayıs 2021’de Bitcoin hash oranı yaklaşık %54 düştü. Hash oranı önemli ölçüde toparlanırken, madencilik zorluğu da tırmandı.

BTC şu anda büyük bir düzeltmeden geçiyor. Kripto varlık Cumartesi günü neredeyse 34.000 dolara düştü. Bitcoin’in son düşüşün arkasındaki en büyük sebeplerden biri, borsa girişlerinde muazzam bir artış. Glassnode verilerine göre Bitcoin borsası giriş hacmi bugün 4 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. “Bitcoin Borsası Giriş Hacmi (7d MA), 1 ayın en yüksek seviyesi olan 1.279.853 BTC’ye ulaştı. Veriler, önceki 1 ayın en yüksek seviyesi olan 1.277.577 BTC’yi 12 Ocak 2022’de gözlemlediğini gösteriyor.

Rusya’nın Potansiyel Kripto Madenciliği Yasağı

Bu haftanın başlarında, Rusya’nın ülkedeki kripto madenciliği üzerindeki potansiyel yasağı hakkında raporlar ortaya çıktı. Küresel kripto madenciliği şirketleri için en önemli destinasyonlardan biri olan Rusya, uluslararası dijital varlık ekosisteminde önemli bir yere sahip.

ARK36 Operasyon Direktörü Anto Paroian konuyla ilgili şunları söyledi:

“Rusya Merkez Bankası, daha önce birçok kez kriptoya kapsamlı bir yasak getirme olasılığını ima etti, bu nedenle bu son gelişme pek şaşırtıcı değil. Daha da önemlisi, yasak ayrıca herhangi bir kripto madenciliği faaliyetini de yasaklayacaktır. Bu, Bitcoin’in hash oranını olumsuz etkileyeceğinden, bazı yatırımcılar yasağın uygulandığında bu varlığın fiyatı üzerinde daha fazla satış baskısı oluşturup oluşturmayacağını merak ediyor olabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi pek olası değil. Rusya, Bitcoin’in mevcut madencilik gücünün %10’undan biraz fazlasına ev sahipliği yapıyor.”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin