Bitcoin hash oranı ATH yaparak rekor kırdı! Ne anlama geliyor?
Bitcoin hash oranı ATH yaparak rekor kırdı! Ne anlama geliyor?

Bitcoin hash oranı ATH yaparak rekor kırdı! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz hafta sonu, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Cumartesi günü, Bitcoin hash oranı şaşırtıcı bir şekilde yüzde 30’a varan bir yükseliş yaşadı. Bu, 188.40 exahash’tan (EH/s) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 248.11 EH/s’ye bir artış anlamına geliyor.

Bu devasa hash oranı artışı tek bir günde gerçekleşti ve Bitcoin ağını her zamankinden daha sağlam hale getirdi. Hash oranı, Bitcoin blok zincirindeki işlemleri işlemek için gereken hesaplama gücünü temsil eder. Daha yüksek hash oranı, Bitcoin blok zincirinin daha merkeziyetsiz hale geldiği anlamına gelir.

Ayrıca, yüksek ağ güvenliği, Bitcoin madencilerinin herhangi bir üçüncü taraf saldırısını kolayca önleyebilmesini sağlayacaktır. BTC.com’daki verilere göre, Bitcoin hash oranı şu anda 205 EH/s’de. Hash oranı, yeni bir zirveye ulaşmasının ardından düştü. Ancak BTC.com’dan gelen veriler, Bitcoin madenciliği zorluk seviyesinin, ağ yeniden ayarlanmasının gerçekleştiği bu hafta öncesinde yüzde 3,24 daha artacağını gösteriyor.

Bitcoin hash oranı, geçen yıl boyunca oldukça oynaklığa tanık oldu. 2021 yılının ortalarında, Bitcoin hash oranı, Çin’in kripto madenciliği endüstrisindeki kapsamlı yasağının ardından yüzde 50’den fazla düştü. Çinli madencilerin tümü daha sonra ABD, Rusya ve Kazakistan gibi dünyanın diğer bölgelerine taşındı. Yalnızca ABD’deki Bitcoin madencileri, Bitcoin ağının yüzde 35’ine güç sağlıyor.

Bitcoin hash oranı, bir kez daha yukarı doğru yolculuğa devam etmeden önce temmuz ayının sonuna kadar çökük bir haldeydi. Bununla birlikte, Çin yasağının ardından, Bitcoin ağı sağlıklı bir geri dönüşe tanık oldu. Birkaç ay içinde, daha da yükselerek tüm kaybı geri aldı.

Bitcoin fiyatı 42.000 dolar civarında seyrediyor

Geçen hafta 45.000 dolara ulaştığından beri, Bitcoin fiyatı aşağı yönlü bir trendle yatay hareket ediyor. Bitcoin hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı gibi, Bitcoin ağındaki aktif adres sayısı da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Zincir içi veri sağlayıcı Santiment’in bildirdiği gibi:

Bitcoin hafta sonu boyunca hafif bir düşüş yaşadı, ancak kripto kralı geçtiğimiz cumartesi günü şu ana kadar kaydedilen en yüksek aktif adres sayısına (1,08 milyon) ulaştı. BTC ağında işlem yapan katılımcılardaki bu artış, fiyat artışlarının öncülü olan artan ‘fayda’nın güzel bir işareti.

Bitcoin ile ilgili bir diğer olumlu gelişme, borsalardaki azalan likit arzıdır. Santiment şunları söylüyor:

“Başka bir dizi dramatik düşüşle birlikte, Bitcoin’in borsalardaki arzı, Aralık 2018’den bu yana görülen en düşük oran olan %10,87’ye düştü. Genel olarak, borsalardan çıkan kripto para eğilimi, büyük satış riskini sınırlandırıyor.”

42.000 dolar seviyesi, 50 günlük hareketli ortalamasına oldukça yakın olan ticareti nedeniyle Bitcoin için çok önemli bir bağlantı noktası olmaya devam ediyor. Herhangi bir düzeltme, yakın vadede daha fazla fiyat düşüşü anlamına gelebilir. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi şu anda “nötr” anlamına gelen 46’da bulunuyor.

cryptonewsflash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin