lightning network, bitcoin, blockchain, blockchain haberleri
Lightning Network

Lightning Network ana ağı 1.000 aktif node’a ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Network (LN) bu hafta sonunda tarihi başarıya imza attı. LN mainnet kısa tarihinde ilk defa 1000 aktif node noktasına ulaştı.

Çoğu kişi tarafından Bitcoin’in ödeme hızına bir çözüm olarak düşünülen bu yeni ikinci katman teknolojisinin alfa aşama testinde kalmasına ve henüz bir üretim sürümü çıkmamış olmasına rağmen 1000 aktif node noktasına ulaşması geliştiriciler tarafından başarı olarak gösteriliyor.

Ağ şuanda sadece 4.5 BTC’lık bir kapasiteye sahip. Ayrıca, ağa bağlı node’un yaklaşık yüzde kırkının herhangi bir aktif ödeme kanalı yok. Bununla birlikte, resmi olarak hala test aşamasında olan bir teknoloji için bu ana makine adaptasyon seviyesi oldukça dikkat çekici.

Lightning Network aralık ayında testlere başladı

CoinDance verilerine göre, Bitcoin ağında şu anda sadece 11.000 aktif node var. Ana Bitcoin Blockchain’den ayrılan ve büyük ölçüde Lightning ve off-chain ölçekleme çözümleri benimseyen Bitcoin Cash Blockchain’inde şu anda 1,883 aktif node noktası vardır.

Kullanıcıların LN ana ağına bu kadar ilgi göstermesi ile bu ölçeklendirme teknolojisine olan hevesin oldukça yüksek olduğunun açık bir göstergesidir. LN test ağı Aralık ayında başlatıldı ve kullanıcılar kısa sürede mainnet LN nodelarını kurmaya başladılar.

Ocak ayında VPN sağlayıcısı TorGuard, LN ödemelerini kabul etmeye başladı ve şirket fiziksel bir ürünün satışını içeren ilk doğrulanmış LN işlemini yapmış oldu. Geçtiğimiz ay Avusturyalı startup​​Coinfinity, ilk LN tabanlı Bitcoin ATM işlemini gerçekleştirmişti.

Yakın zamanda piyasaya sürülcek olan Lightning yazılımının beta sürümünün kesin çıkış tarihi ise belli değil.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin