Büyük patlama yakında: Bitcoin boğaları bu ay başka bir artış bekliyor
Büyük patlama yakında: Bitcoin boğaları bu ay başka bir artış bekliyor

Küresel otoritelerin dikkatini çekmesi için Bitcoin hangi seviyeye gelmeli? Ünlü isim açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son yıllarda, merkez bankalarının ve diğer yetkililerin Bitcoin’i geleneksel finansal altyapı için bir tehdit olarak görebileceklerine dair bir çok söylenti piyasalarda dolaşıyor. Bu durum ister istemez kripto para alanına girecekleri korkutuyor. Dan Tapiero’ya göre, bu korkuların şimdilik temeli bulunmuyor.

Bitcoin fiyat artışına rağmen henüz makro ilgi ile karşılaşmadı

Dan Tapiero, diğer firmalar arasında DTAP Capital ve Gold Bullio’ın kurucu ortağı. Bir süredir Bitcoin’i yakından takip ediyor ve alana giren ilk kişilerden biri olarak yorumlarda bulunuyor.

Son zamanlarda, Bitcoin’in 250 bin dolara veya  yaklaşık 5 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşana kadar makro ölçekte ilgiyi üzerine çekmeyebileceğini ifade ediyor ve şöyle diyor:

“Bitcoin’in değeri makro otoriteler için önemli olamayacak kadar küçük. Sadece 200 milyar dolar. Altın 12 trilyon dolar değere sahip. Bitcoin 250 bin dolara kadar ulaşacak bir potansiyele sahip. Bu durum küresel otoritelerin dikkatini çekmeden önce Bitcoin’in 25 kat artacağına işaret ediyor.”

Eski bir Goldman Sachs hedge fon satışları başkanı ve Real Vision CEO’su olan Raoul Pal, son zamanlarda Bitcoin’in “küresel varlık ölçeğinde ilgi çekmediği” yorumunu yaptı ve şöyle dedi:

“Evet,% 100 katılıyorum. Şu anda küresel bir varlık ölçeğinde otoriteler ilgisiz. Sizin de söylediğiniz gibi, 10 trilyon dolar bile çoğu merkez bankasını ilgilendirmiyor. FX piyasası bir günde bunun yarısını işliyor. DTCC, bir yılda bir katrilyon dolardan fazla bir işlem hacmine sahip.”

Her iki yatırımcının da Bitcoin konusunda aşırı derecede boğa pozisyonunda olduğunu belirtmekte fayda var. Her iki yatırımcı da, lider kripto para biriminin bu piyasa döngüsünde 100 bin dolar ve üzerine çıkacağına inanıyor.

Ortak bir inanç

Tapiero’nun ve Pal’ın Bitcoin’in şu anda makro ölçekte ilgi çekmediği  yönündeki düşüncesi Fundstrat Global Advisors’tan Tom Lee tarafından da tekrarlanan bir düşünce. Lee, Fundstrat’ın araştırma başkanı ve kurucu ortağı olarak, kripto para birimlerini yıllardır takip ediyor ve alanı düzenli olarak analiz ediyor.

Lee, 2018’de Singapur’da düzenlenen bir konferansta, bir Bitcoin ETF’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanmadan önce Bitcoin’in 150 bin dolar seviyesine ulaşması gerektiğini ifade etmişti.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin