Kriz büyüyor: Bitcoin, 37 bin dolarda savaş veriyor

Kriz büyüyor: Bitcoin, 37 bin dolarda savaş veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kuzeyde soğuk savaş sıcak temasa dönüşmesi an meselesi. Rusya-Ukrayna gerilimi artık son noktaya gelmiş durumda. Her iki ülkenin devlet başkanları yaptığı açıklamayla gerilimi biraz daha artırıyor. Diğer tarafta ise ekonomik sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Dijital varlıklar savaşın ortasında ateş püskürüyor. Bitcoin geçen haftadan başladığı düşüşü devam ettiriyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), 37.000 dolarlık kritik destek seviyelerinin altına düştü. Şu anda 700 milyar dolarlık piyasa değerinin altına geriledi. Şubat ayında ikinci kez BTC fiyatının 37.000 doların altında işlem görmeye neden oldu. 

Genel kripto piyasasının son 24 saat içinde 100 milyar dolardan fazla yatırımcı servetini kaybederek %7’lik bir aşağıya dalış yaptı. Son düşüş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın isyancı bölgelerini bağımsız olarak tanıdığı ve savaş korkularını tırmandırırken birliklere hareket emri verdiği haberlerinin ortasında geldi.

Bitcoin ve türevleri, Rusya-Ukrayna

Rus birliklerinin hareketinin Ukrayna işgalinin başlangıcını işaret edip etmediği belli değil. Ancak, ülkeyi hedef alan uzun bir askeri operasyona yol açabilecek şeyin başlangıcını kesinlikle belirliyor. Putin tarafından yapılan açıklamalar savaşın habercisi oluyor.

Savaş, ekonomik krizi beraberinde getirdi. Geleneksel piyasalar ve dijital varlıklar savaş söylemleriyle büyük bir düşüş yaşıyor. Bitcoin önderliğinde kripto varlıkları ciddi geri çekilme yaşıyor. 

Altcoin alanındaki düzeltme şu an itibariyle daha da derin. Ethereum (ETH) dahil olmak üzere ilk on altcoinin neredeyse tamamı %7-15 arasında düştü. ETH fiyatı %6,92 düştü ve şu anda 301 milyar dolarlık piyasa değeri ile 2.530 dolardan işlem görüyor. XRP, Cardano (ADA) ve Solana (SOL) %13 düşüşle en kötü darbeyi alıyor. Terra’nın LUNA’sı %3,5 düşüşle nispeten daha iyi durumda.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin