Altcoin’ler ezildi, kripto paraların akış yönü yine ekside…

Bulgaristan önemli bir adım attı: ETN’lerle kripto ticaretine izin verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Balkan ülkesi, öğlen saatlerinde hareketli dakikalar yaşadı. Türkiye’nin batısındaki ilk sınır komşusu olan Bulgaristan kripto ticareti için yeni bir adım attı. 

Bulgaristan borsası artık yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını takip eden bir ticaret için faaliyete başlayacak. Borsada işlem gören notlar (ETN’ler) aracılığıyla kripto varlıkları ticaretine izin verecek. Küresel kripto kabulü için olumlu bir adım olarak düşünülüyor.

Borsa, geçtiğimiz hafta bir basın açıklaması yapmıştı. Borsanın yatırımcıların ETC Group, VanEck ve WisdomTree tarafından işletilen ürünler de dahil olmak üzere sekiz kripto ETN’de işlem yapmalarına izin vereceğini söyledi. Doğu Avrupa ülkesi için iyi bir başlangıç olduğu söylenebilir.

Bulgaristan şimdi kripto ile ilgili ürünlerin ticaretine izin vermek için Deutsche Borse ve Euronext dahil olmak üzere birçok büyük Avrupa borsasına katılıyor. Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsası (BSE), ikincisinin bu enstrümanların ticaretine iki yıl önce başladığını söyledi.

ETN’ler ile kripto ticareti yapılmış olacak

Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsası (BSE), ürünlerin avro cinsinden ve normal işlem saatlerinde işlem göreceğini söyledi. Ürünlerin likiditesi, BSE’nin Deutsche Borse ve uzman borsa operatörü Tradegate AG ile ortaklığı yoluyla da sağlanacak. Konuyla ilgili BSE İcra Direktörü Dr. Manyu Moravenov şunları söyledi: 

“BSE International kripto ETN’leri ile yatırımcılar, seçtikleri araçların sistematik olarak düzenlenmiş ve mevzuata uygun olduğuna dair garantiler alırken, kendi kripto cüzdanlarını veya kriptografik anahtarlarını oluşturmaya kararlı değiller.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin