Rusya-Ukrayna gerginliği Bitcoin’i dibe yolladı

Rusya-Ukrayna gerginliği Bitcoin’i dibe yolladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Soğuk savaşın yükseldiği şu günlerde ekonomik veriler iç açıcı olmuyor. Altın, gümüş, paladyum gibi emtia varlıklar değer kazanırken, hisse senetleri ve dijital varlıklar düşüyor. Soğuk savaşın yerini çatışmaya bırakması ise tamamen bir faciaya yol açabilir. Müzakereler devam ederken henüz net bir anlaşma yok. Rusya-Ukrayna gerginliğinin gölgesinde Bitcoin ve türevleri ilk ciddi düşüşünü yaşadı.

Savaş söylemleri aslında birkaç gündür sürüyor. Piyasalar sürekli manipüle ediliyor. Ancak kripto varlıklar bu söylemlere karşı duruşunu korumuştu. Dün ise ilk defa ciddi bir geri çekilme yaşadı. 

Büyük kripto para birimlerinin çoğu Cuma günü keskin bir şekilde düştü, Bitcoin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ilişkin endişeleri artırdı. Yatırımcıları ise güvenli liman varlıklarına yöneldi. By da Bitcoin’in iki haftanın en düşük seviyelerinde işlem görmesine neden oldu.

Rusya-Ukrayna çekişmesi kripto varlıkları vurdu

Rusya-Ukrayna çekişmesi kripto varlıkları vurdu

CoinGecko’dan alınan verilere göre, dünyanın en büyük kripto para birimi son 24 saatte %7’den fazla değer kaybetti ve 40.100 doların altına kadar sarktı. Şimdi ise 40.700$ alanında işlem görüyor. 

Kripto varlıkları en etkileyen konulardan biri de yapılan açıklamalar. ABD Başkanı Joe Biden, önümüzdeki günlerde bir Rus işgali riskinin çok yüksek olduğu konusunda uyarmıştı. Hatta ABD, Ukrayna’nın başkentinde bulunan elçilik binasını boşaltmıştı. 

Küresel kripto piyasası bir gecede yaklaşık %6, yani 1,2 milyar dolar kaybetti . Şimdiki değer ise 1,870 trilyon dolar. Ethereum, BNB, XRP ve Cardano Cuma günü %3 ile %10 arasında düştü. Stablecoin Tether, geniş kayıpları geride bıraktı ve son 24 saat içinde yaklaşık 46 milyar dolarla akranları arasında en yüksek hacme sahip oldu ve bu da yatırımcıların güvenli liman varlıklarını tercih ettiğini gösteriyor.

Düşüşe rağmen Bitcoin yukarı yönlü potansiyelini koruyor

Düşüşe rağmen Bitcoin yukarı yönlü potansiyelini koruyor

Son kayıplara rağmen, dünyanın en büyük kripto para biriminin aktif kullanıcılarda hala istikrarlı bir artış görülüyor. Veriler, para biriminin son kayıplardan keskin bir toparlanma için ayarlandığını ve Bitcoin ayı döngüsünün potansiyel bir sonunu gösterdiğini ima ediyor.

Son olarak Bitcoin ağındaki aktif kullanıcı etkinliği, önceki ayı döngülerine kıyasla çok daha yüksek. İlk olarak, bu, ayı döngülerinin öncekilere kıyasla daha uzun olduğunu gösterir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin