Kripto para şirketi Circle, Stablecoin’i ile gündemde
Kripto para şirketi Circle, Stablecoin’i ile gündemde

Kripto para şirketi Circle, USD Coin’i piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para şirketi Circle, dolar destekli bir Stablecoin yaratacağını ilan etmesinden dört ay sonra Stablecoin’i piyasaya sürüyor.

Kripto para şirketi Circle, Stablecoin’i ile gündemde

Circle’ın kurucularından Sean Neville ve Jeremy Allaire, Çarşamba günü yayınlanan blog yazısında şirketin CENTRE konsorsiyumu yardımıyla geliştirilen USD Coin’inin (USDC), ABD dolarının halka açık Blockchain’lerinde kolayca transfer edilmesini sağlayacak bir araç olarak hareket edeceğini yazdı.

Bu token ilk olaraKripto para şirketi Circle, dolar destekli bir Stablecoin yaratacağını ilan etmesinden dört ay sonra Stablecoin’i piyasaya sürüyor.k Mayıs ayında CoinDesk tarafından düzenlenen Consensus konferansında duyuruldu. Şirket, USD Coin’i  ilk olarak ortak kurumlara verecek. Konuya yönelik Circle tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer alıyor:

Bireyler ve kurumlar banka hesaplarından ABD doları yatırmak için bu servise kayıt yaptırabilir ve bu dolarları internetin ulaştığı her yerde kullanabilir, tokenlere dönüştürebilir.

Stablecoin CENTER’ın yayınlayacağı ilk “fiat tokeni”

Stablecoin CENTER’ın yayınlayacağı ilk “fiat tokeni”dir. Stablecoin; Huobi, OKEx, DigiFinex, CoinEx, Kucoin, Coinplug ve XDAEX’in yanı sıra Circle’ın yılın başlarında satın aldığı kripto para borsası Poloniex’te olacak.

Circle ayrıca Dharma, Origin, BlockFi, MoneyToken, Melonport ve Centrifuge’un ödünç verme, yatırım veya ödemeler için USDC ile birlikte çalışacağını belirtti. Ayrıca şirket, Kyber Network, IDEX, Radar Relay ve Tokenlon ile de protokol seviyesinde ortaklık kurduğunu açıkladı.

Stablecoinler son zamanlarda popüler oldu

Şirket aynı zamanda mali raporlarını kamuya açıklayacak. Circle’ın yanı sıra Paxos ile Gemini borsaları, Carbon ile Havven gibi startup’lar ve IBM gibi dev şirketler son aylarda Stablecoin geliştirdiklerini duyurdular veya yayınladılar. Bu şirketler, tokenlerin fiyatlarını sabit tutabilmek için eşdeğer sayıda dolar tutmaktan algoritmik modellere kadar bir dizi yöntem kullanıyorlar. Neville ile Allaire, konuya yönelik şunları söyledi:

Fiyat istikrarlı tokenler, internette güçlü yeni küresel finansal sözleşmeler, ürünler ve hizmetler sağlamak için temel gereksinimler.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin