nedeni oldu. İran'ın ulusal kripto para biriminin, yalnızca işlemlerin kayıt altına alınması için kullanılmasıyla ilgili olmasına rağmen, Bitcoin'e benzer şekilde çalışacağı bekleniyor. İran ulusal kripto para birimi için şu an itibarıyla resmi bir zaman çizelgesi bulunmadığından, bu projeyle ilgili birçok ayrıntı henüz tam olarak açıklanamadı. Kripto paraları kullanan ülkeler arasında Türkiye
Kripto paraları kullanan ülkeler arasında Türkiye

Ticaret yaptırımlarına karşı kripto paraları kullanan ilk 3 ülke

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çeşitli ülkeler, ABD tarafından kendilerine uygulanan ambargo ve ticaret yaptırımlarından muztarip. Çoğu durumda, bu yaptırımlar, etkilenen taraflar için mali sorunlara yol açmakta. Kripto paraları kullanan ülkeler bu duruma kripto para birimi ile ilgili baypas çözümlerini araştırıyor, bu çabalardan herhangi biri henüz başarı göstermedi. Kripto paraları kullanan ilk 3 ülkeyi sizler için aşağıda sıralandık. Ancak şimdilik zorunluluktan olsa da ilerde devletler mecburiyetten kripto paraları kullanacaklar.

3- Ukrayna (Sınırlı Modda)

Çoğu ülkede olduğu gibi, Ukrayna şu an itibarıyla aktif Bitcoin düzenlemesine sahip değil. Ukrayna, kripto paraya ilgi gösteren büyüyen bir serbest meslek topluluğuna ev sahipliği yapmakta. Pek çok kullanıcı Bitcoin’i meşru bir şekilde kullanma yolunu araştırmasına rağmen, şimdilik sadece ülkedeki bir nakliye şirketi kripto para sistemine geçti.

Varamar Ltd. olarak bilinen firma, ambargo ve ticaret yaptırımlarından muzdarip ülkelerle ticaret yapmak için Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladı. Müşterileri Yemen, Sudan, Katar ve birkaç şirketten oluşuyor. Kripto para birimini böyle bir şekilde kullanmanın bir şirketin pazar konumunu iyileştirebileceği açık. Bununla birlikte, aynı zamanda Bitcoin’in halihazırda şüpheli itibarını nasıl etkileyeceğine dair bazı soruları da gündeme getiriyor.

2- Venezuela

Son birkaç aydır Venezuela’daki Petro çabaları resmiyete kavuştu. Bu yerel kripto para birimi ile ülke yetkilileri, ülkeye ve müttefik ülkelerine uygulanan ABD merkezli yaptırımları atlamaya çalışıyor. Şimdiye kadar, Petro’nun bir amaca hizmet edip etmeyeceği ya da bazı gerçek kullanım durumları ortaya çıkarıp çıkarmadığı görülmedi, çünkü bu konuda gerçek bir ilerleme kaydedilmedi.

Petro’yu doğal petrol rezervleriyle desteklemek, bir süredir tartışmaya konusu oldu. Daha spesifik olarak, Venezuela’nın petrol rezervlerinin bu dijital paraya değer getirmek için çıkarıldığına dair herhangi bir gösterge bulunmuyor. Öyle olsa bile, Başkan Maduro Petro’nun Venezuela’yı bir noktada yeniden ayağa kaldıracağına inanıyor. İddialı bir hedef, zamanla ne olduğunu anlaşılacak.

1- İran

Belki de dünyadaki kripto paralarla ticaret yaptırımlarını aşmaya çalışan en büyük ülke İran’dır. Yerel yönetim yakın zamanda ulusal bir kripto para birimini başlatma planını açıkladı. ABD tarafından dayatılan yaptırımların atlatılması ve yollarının araştırılması böyle bir girişimin ana nedeni oldu.

İran’ın ulusal kripto para biriminin, yalnızca işlemlerin kayıt altına alınması için kullanılmasıyla ilgili olmasına rağmen, Bitcoin’e benzer şekilde çalışacağı bekleniyor. İran ulusal kripto para birimi için şu an itibarıyla resmi bir zaman çizelgesi bulunmadığından, bu projeyle ilgili birçok ayrıntı henüz tam olarak açıklanamadı.

Kripto paraları kullanan ülkeler arasında Türkiye

Bilindiği gibi ülkemizde ABD tarafından bazı yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Maalesef ülkemiz enflasyon ile mücadele eder bir duruma geldi. Ancak kripto paralarla alakalı henüz somut bir adım atılmadı. Fakat Bakan Albayrak’ın geçenlerde açıkladığı Yeni Ekonomi Program’da ICO’lara değinmesi kripto severleri umutlandırdı. Zaman zaman Cumhurbaşkanımızda kendi kripto paramızı çıkarma konusunda açıklamalarda bulundu.

Garip olan en üst makamlardan gelen bu tarz olumlu söylemlere rağmen kripto alanında bir gelişme olmaması. Bunun nedeni olarak bekle ve gör politikası uygulandığını düşünüyoruz. Venezuela örneği ister istemez endişelere sevk ediyor üstelik bizim petrolümüzde yok. En iyi örnek İran olacak gibi çünkü yakın ilişkiler ve ticaretimizin bulunduğu bir ülkede yapılacak devrim bize daha gerçekçi yaklaşım sunacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin