Kripto para sahipleri Coincheck'e dava açacak.
Kripto para sahipleri Coincheck'e dava açacak.

Kripto para sahipleri Coincheck’e paralarını geri almak için dava açacaklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’in bildirdiğine göre, kripto para sahipleri, geçen ayki büyük soygundan sonra paralarını geri almak için Coincheck’e karşı dava açtı.

Kripto para sahipleri Tokyo Mahkemesi’ne başvuracak

Davacıları temsil eden bir avukat, 10 kripto para sahibinin Coincheck’in kripto para çekme işlemlerini dondurması üzerine Tokyo Bölge Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.

Avukat Hiromu Mochizuki, sahiplerin Coincheck’in kripto para birimlerini direkt olarak almak dışında dijital cüzdana çekmelerine izin vermelerini isteyeceklerini söyledi.

Yetkili, söz konusu soygun sonrasında tazminat talep etmek için ayın sonunda ikinci bir dava açabilir.

Geçtiğimiz ay borsa, NEM kripto parasında 530 milyon dolar değerinde (58 milyar Yen ) hırsızlıktan sonra para çekme işlemlerini askıya aldı.

Soygunun arkasında kimin olduğu ve nasıl yapıldığı henüz belli değil ancak tarihin en büyük kripto soygunu gibi görünüyor.

Coincheck, NEM belirteçlerinin yüzde 100’ünü çevrimiçi bir cüzdan içinde tuttuğu için çok eleştirildi ve müşterilerden özür diledi. Etkilenen 260.000 müşterinin kayıplarını karşılamaya yardımcı olmak için 425 milyon doları vermeyi taahhüt etti.

Geçen hafta, sistem güvenliğini onayladıktan sonra Yen çekmelerine izin vereceğini söyledi. Operasyonlarının güvenli bir şekilde devam etmesini sağlayacak kadar dijital para çekimlerine ilişkin kısıtlamaları sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Coincheck, bu hafta düzenleyicilerle soygun, kripto sistemlerinin güvenliği ve kesilmesini önlemek için alınacak tedbirlerle ilgili bir rapor hazırlamak üzere hazırlanıyor.

RT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin