Kripto para piyasasına Northern Trust’da dahil oluyor
Kripto para piyasasına Northern Trust’da dahil oluyor

“Kripto para piyasası 4 trilyon dolara çıkabilir!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1 milyar dolarlık kripto hedge fonu Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead, Perşembe günü yaptığı açıklamada, kripto para piyasasının bir gün 40 trilyon dolar değerinde olabileceğine inandığını söyledi. Ayrıca Dan Morehead şu tahminde de bulundu: “Kripto para piyasası 4 trilyon dolara çıkabilir!”

“Kripto para piyasasının 40 trilyon dolara çıkması da mümkün!”

Aynı zamanda şirketin CEO’su Dan Morehead, Bloomberg ile yaptığı röportajda, kripto para biriminin piyasa hacminin adil piyasa değerinin, şu anda bulunduğu yer olan büyüklüğün iki katına eşit olduğunu da belirtti. Dan Morehead açıklamalarına şunları ekledi:

Kripto paralar çoğalmaya ve daha geniş alanlarda kullanılmaya devam ettikçe 400 milyar dolarlık kripto para piyasası 4 trilyon dolara çıkabilir. Hatta 40 trilyon dolar bile kesinlikle mümkün. Bu 10 yıllık bir tahmin verisi elbette ki bir gecede olmayacak.

Bitcoin yaklaşık 1 milyon dolar değerinde bir değerleme ile işlem görecek

Kripto para piyasası hacminin 40 trilyon dolara ulaşması için mevcut seviyesinden yaklaşık yüzde 10.000 artması gerekiyor. Mevcut pazar payı dağılımı sabit tutulduysa -ki bu elbette olası değil- Bitcoin fiyatı (BTC) yaklaşık 1 milyon dolar değerinde bir değerleme ile işlem görecek.

Pantera Capital, son yedi yıllık tarihinde Bitcoin üzerinde dördüncü ticaret tavsiyesini yayınladı. Ayrıca Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamanın altına düştükten sonra bir satın alma sinyali aldığını ileri sürdü. O zamandan beri, Bitcoin, yaklaşık 2.000 dolara tırmandı, bu da firmanın tavsiyesini yüzde 29’luk bir karla izleyen yatırımcıları sevindirdi.

Pantera Capital’in portföyünün yüzde 10’u Bitcoin’de yer alıyor

Perşembe günkü röportajda bu tavsiyeyi ikiye katlayan Dan Morehead, Bitcoin’in ılımlı toparlanmasından sonra bile “çığlık satın alma” olarak kaldığını belirtti. Dan Morehead, Aralık ayı ortalarında Bitcoin fiyatının yeni yılda yüzde 50 veya daha fazla düşebileceğini, bunun ardından kısa bir süre önce kripto paraların amiral gemisi olan Bitcoin’in yeni toparlanmaya başlayan bir ayı piyasasına girdiğini söyledi.

2011 yılında kurulan Pantera Capital’in, şu anda yönetimi altındaki varlıkların yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu biliniyor. Bunlardan, yüzde 10’u Bitcoin’de yer alıyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin