Dikkat! Bitcoin korku endeksi, yeniden “aşırı” seviyeye geldi

Korku ve Açgözlülük endeksi Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılının Ocak ayında yaşanan düşüşle beraber korku ve açgözlülük endeksi dipleri görmüştü. Bitcoin’in her desteği denemesi korku seviyesini daha çok artırdı. Ocak ayının büyük bölümü Bitcoin ve türevlerinde çöküşle geçildi. Bu da yatırımcıyı fazlasıyla tedirgin etti. 

Bitcoin, yeni keşfedilen bir yükselişin ardından 21 haftalık düşüş trendini kırdı. 48’de, Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, piyasa katılımcılarının görünümü açısından önemli bir değişimi gösterdi. Bu da ayın en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı. Ocak ayında 20 seviyelerinin altına kadar düşen bir korku endeksi görmüştük. 

Balinaların para çekmesini ve kar etmesini içeren dalgalı bir ayın ardından, kripto para piyasası 2 trilyon doların üzerinde toplu bir değerlemeye yükseldi. Piyasa lideri Bitcoin, gıpta ile bakılan 45 bin dolar seviyesini test etti. Fakat bu dirençte takılı kaldı.

Korku ve Açgözlülük endeksi diplerden kurtuldu

Korku ve Açgözlülük endeksi diplerden kurtuldu

Korku ve Açgözlülük Endeksi 22 Aralık’ta 45’i vurdu ve ardından Bitcoin, birden fazla düşüş yaşamadan önce 46 bin dolardan 52 bin dolara hafif bir yükseliş kaydetti. O zamandan beri endeks çoğunlukla “Korku” ve “Aşırı Korku” sınırları içinde dalgalandı. 

En son değişim, duyarlılık açısından bir sıfırlamaya işaret ediyor. Ancak haftanın yükselişi yine de kırmızıya dönüş olasılığını geçersiz kılmıyor. Skor, kripto yatırımcıları arasında bir iyimserlik duygusu gösteriyor.

Korku ve açgözlülük endeksi geçen ayı aşırı korku seviyesinde kapattı. 23 alanında Ocak ayını tamamlanmış oldu. Şubat ayında ise dün 45, bugün ise 48 seviyesini gördü.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin