featured

Kaliforniya’daki kripto düzenleme yasası piyasayı etkileyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı itibarıyla piyasayı en çok meşgul eden konulardan biri de kripto düzenleme yasası oldu. Ülkeler nezdinde en çok ses çıkaran ise Amerika Birleşik Devletleri oldu. Ülke ayrıca kendi içinde farklı seslerin çıktığını gösterdi. Eyaletlerin kendine has yönetim şekli nedeniyle düzenleme zaman zaman askıda kaldı.

Kripto düzenleme yasası, Avrupa ve Asya’da da sürekli konuşlan bir konu oldu. Somut adımların atılmasıyla beraber sürecin daha netleşeceği kesin. Şimdi ise yasaya en yakın ülke Amerika. Elbette bu yasa Amerika’nın tüm bölgesini kapsamayacak gibi. Bu konuda Kaliforniya ciddi bir adım atarak taslağı bitirip artık yasal hale getirmeye çok yakın.

Kripto düzenleme yasasının kullanımı an meselesi

Düzenlemenin en tedirgin edici tarafı piyasaya vereceği tahribat. Henüz bu konuda net bir ifade etmek zor olsa da piyasayı etkileyeceği tartışılıyor.

Kripto düzenleme yasası, Kaliforniya’da tam teşekküllü bir yasa olması için az bir süre kaldı. Kaliforniya Senatosu, bu hafta başlarında yasayı onayladıktan Tasarı, California Tüketici Federasyonu’nun desteğiyle California Meclis üyesi Timothy Grayson tarafından sunuldu.

Şimdi artık kripto düzenleme yasası için California Valisi Gavin Newsom’un imza atması bekleniyor Bu gerçekleştiğinde Kaliforniya, kripto para birimiyle ilgili işletmelerin eyalette faaliyet göstermek için özel bir lisansa ihtiyaç duyacağı ilk eyalet olacak.

Yasa ne zaman yürürlüğe girecek?

California Valisi Gavin Newsom’un 30 Eylül’e kadar tasarıyı imzalaması veya veto etmesi gerekiyor. Valinin imzasını müteakip tasarı mevzuata dönüşecek ve Dijital Finansal Varlıklar Yasası adını alacak. Ancak yasanın tam olarak faaliyete başlaması için daha birkaç yıl olduğu bildiriliyor. Yine de son karar açıklanmadan bir şey söylemek erken.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin