Kripto ticari marka başvuruları 2021 yılını geride bıraktı…

Japonya, kriptolar için gündemde olan vergileri gevşetmeyi düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde kripto varlıklarla ilgili vergilendirme sürekli bir tartışma konusu oldu. Bu tartışmaların devam ettiği sürede ülkeler farklı kararlar alabiliyor. Son olarak Asya bölgesinden önemli bir adım geldi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, küresel ekonomik yavaşlamanın ortasında ülke ekonomisini canlandırmak için yeni bir girişimde bulunacağını söyledi. Son gelişmede, Japonya’nın finansal gözlemcisi, kripto varlıkları için kurumlar vergisi kurallarının gevşetilmesini önerdi.

Bireysel hisse senedi yatırımcılarının ülke ekonomisini canlandırması için vergileri hafifletecek. Bunun, hükümetin ülke ekonomisini canlandırma hedefini desteklediği görülüyor.

Düzenleyici, 31 Ağustos Çarşamba günü açıklanan yıllık vergi kodu değişikliği talebinde açıklandı. Şirketlerin, yayınladıktan sonra ellerinde bulundurdukları kripto paralardan elde edilen kağıt kazançlar için vergi ödemekten muaf olmaları gerektiğini önerildi. Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) ayrıca bireysel yatırımcılara vergi indirimi sağlayan bir programı teşvik etme çağrısında bulundu.

FSA önerisi ile kripto varlıklardan vergi muaf tutulabilir 

Japonya Başbakanı’nın dünyanın üçüncü en büyük ekonomisini desteklemeyi amaçlayan “Yeni Kapitalizm” vizyonuyla uyumlu olduğu bildirildi. Fumio Kishida, ülkedeki Web3 işletmelerinin büyümesine yardımcı olmak için destek sağlarken hane halkının servetini ikiye katlayacağına söz vermişti.

Kripto lobicileri, yüksek kurumlar vergilerinin Japonya’da yeni proje lansmanlarına elverişsiz bir iş ortamı sağladığını söylüyor.

Yüksek şirket vergileri büyük sorun

Karar, kripto lobicilerinin yüksek kurumlar vergilerinin Japonya’da yeni projelerin başlatılmasını engellediğini söyleyerek değişiklik talep etmesiyle geldi. Onlara göre bu, bazı şirketlerin Singapur ve başka yerler gibi diğer yargı bölgelerine taşınmasına neden oldu.

Şu anda, kripto para holdinglerinden elde edilen kâr, gerçekleşmemiş kazançlarla birlikte, neredeyse %30 oranında kurumlar vergisi alıyor. FSA önerisi ise, hükümetin yatırım üst sınırlarını artırarak ve planı kalıcı hale getirerek perakende yatırımcılar için Nippon Bireysel Tasarruf Hesabı (NISA) adı verilen bir vergi indirimi girişimini genişletmesini istiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin