featured

Tornado Cash’in kararına bir tepki de Amerikalı borsa şirketinden geldi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz hafta Amerika tarafından kara listeye alınan Tornado Cash ile ilgili destekleyici açıklamalar geliyor. Kripto topluluğu projeye sahip çıktığı gibi önemli isimlerden de tek tek açıklamalar duyuyoruz. Son olarak Amerikalı kripto borsasından açıklama geldi.

Kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell, hükümetin Tornado Cash kararını eleştirdi. Powell, Ethereum (ETH) madeni para karıştırma hizmeti Tornado Cash’e yönelik alınan kararı aceleci olarak nitelendirdi.

16 Ağustos’ta Bloomberg Technology ile yaptığı röportajda konuşan Powell, düzenleyici yaptırımların iyi düşünülmediğini belirterek, özellikle kötü şöhretli Terra (LUNA) çöküşünden  sonra tüketicileri korumak için bir “diz sarsıntısı tepkisi” olduğunu öne sürdü.

Powell’a göre, Tornado Cash hizmeti ifade özgürlüğü ile eşitlenebilir ve yaptırımların anayasal bir meydan okumadan sağ çıkıp çıkmayacağı sorgulanabileceğini düşünüyor.

Amerika’ya tepkiler büyürken, Tornado Cash destekçisi çoğalıyor

Tornado Cash’in eşsiz yapısı sayesinde kripto topluluğunda sevildiği görülüyor. Tamamen gizlilik üzerine inşa edilen proje birçok açıdan kullanımı kolaylaştırıyor. Kötü niyetli kullanıldığı kadar iyi işlerde de görev aldığı biliniyor.

Kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell, Tornado Cash’i şu şekilde özetliyor:

“Şeffaflık, insanların gerçekte neler olduğunu kendileri için değerlendirebilir. Düzenleyiciler insanları korumak için aşırı tepki gösteriyor.”

Kraken desteklese de yaptırımlara uyacak

Powell, yaptırımlara itiraz etmesine rağmen, Kraken’in Tornado Cash ile bağlantılı adreslerden gelen işlemleri engelleyeceklerini de söyledi. Powell, 

“Tornado ile ilişkili herhangi bir adrese para çekmeyi yasaklayacağız ve muhtemelen bir Tornado adresinden gelen tüm fonları donduracağız.” 

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin