IT birliği Bitkom'a göre Almanların yüzde 64'ü Bitcoin'den haberdar
IT birliği Bitkom'a göre Almanların yüzde 64'ü Bitcoin'den haberdar

IT birliği Bitkom’a göre Almanların yüzde 64’ü Bitcoin’den haberdar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IT birliği Bitkom göre Almanların %64’ü Bitcoin’den haberdar

IT birliği Bitkom tarafından 15 şubat tarihinde açıklanan bir ankete göre Almanların üçte ikisi Bitcoin‘den (BTC) haberdar.

Bitkom’un anketine göre; en popüler kripto para olan Bitcoin’in Alman vatandaşları tarafından bilinme oranı, 2013 tarihinden bu yana dört kart, 2016 tarihinden bu yana da iki kart arttı.

Bu yılın anketine göre; yüzde 4’lük bir kesim olan 1,009 kişi Bitcoin sahibi. Yüzde 19’u Bitcoin’i nasıl alacağını biliyor ve yüzde 72’sinin Bitcoin’e karşı bir ilgisi yok.

Kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin önemi Bitkom CEO’su Bernhard Rohleder tarafından şu ifaderle anlatıldı:

Bitcoin ve diğer kripto paralar, dijital çağın finansal dünyayı nasıl etkilediğinin iyi bir örneğidir. Bu tekbir kripto para ile ilgili değil, altında yatan Blockchain teknolojisi ile ilgili. Tüm ekonomiye bir etkisi olacak.

Bitkom’un anket raporlarına göre; Bitcoin’e ilgi duymayan yüzde 72’lik bir Alman kesim olmamasının sebebi, yüksek fiyat değişikliklerinden gelen riskler ve Bitcoin’in kolay kullanımı hakkında bilgi sahibi olunmamasından kaynaklanıyor.

12 şubat pazartesi günü European Supervisory Authorities kripto paraların yüksek risk taşıdığını ve bir balonun işaretlerini taşıdığı konusunda uyarıda bulundu.

Kripto para farkındalığı diğer ülkerelere göre Almanya’da biraz daha fazla. Ocağın 13’ünde düzenlenen bir ankete göre Rusların yüzde 56’sından fazlası Bitcoin’i duymuş. Ağustos 2017’de, Charles Xue’nun ifadelerine göre Çinli vatandaşların yüzde 70-80’i Bitcoin’i daha önce hiç duymamış.

2017 yılına kadar Türkiye’de de fazla duyulmayan Bitcoin, 2017 yılının aralık ayında Bitcoin fiyatlarının zirve yapması ve 19.600 doları görmesinden sonra popülerite kazandı. Sadece Bitcoin değil, kripto para sektörüne yoğun bir ilgi oldu. Bu olaylarla birlikte Türk kripto para borsalarının kullanıcı sayısı arttı ve piyasaya Türkiye’den para girişi arttı. Türkiye gelişmekte olan bir ülke ve kripto para sektörden geri kalmak istemedi, bunun üzerine yerli kripto para olan Sikke Coin çıktı. Türkiye’nin bu sektörde ne kadar başarılı olacağı ve Türk vatandaşlarından ne kadar destek göreceği meçhul, bunu ilerleyen günlerde daha net göreceğiz.

 

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin