Kârlı kripto para yatırımı
Kârlı kripto para yatırımı için izlenmesi gereken dört yol

Kârlı kripto para yatırımı için 4 ipucu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri sayısı arttıkça ve future işlemler gibi daha karmaşık araçlar kripto piyasasına girdikçe, bu pazarda para kazanmak gittikçe zorlaşacak. Kripto para piyasasında artık herhangi bir yardım almadan satın alıp yükselmesini beklemek, akıllı bir yatırım stratejisi gibi durmamaktadır. Artık kârlı kripto para yatırımı stratejileri geliştirmek daha komplike bir hal almıştır.

Alım satım kararı almak için kullanılan geleneksel stratejilerin kripto piyasasına tam olarak uygulanamaması ise işi daha karmaşık hale sokar. Örneğin, hisse senetlerine değer verirken, fiyat / kazanç oranı vb. gibi birçok oran kullanarak temel bir analiz yapılabilir. Bunlar kripto pazarları için geçerli olmayan kavramlardır. Peki, Kripto paraları analiz edip, volatilitesi oldukça yüksek olan ama diğer yandan da oldukça kazançlı olan piyasada para kazanılabilir mi? Cevap, evet. Aşağıda, bunun nasıl yapılacağı ile ilgili 4 ipucunu sizler için derledik.

İşlem hacimlerini analiz etme

Bir kripto paraya yatırım yapmadan önce yapmanız gereken ilk şey ticaret hacmini analiz etmektir. Düşük hacimli bir kripto hakkında çıkan bazı haberler yoksa kural olarak her gün yüksek işlem hacimlerine sahip olan kriptoları takip edin. Yüksek hacimler, bir Kripto’nun likiditesine işaret eder. Ve bizlere bu kripto paranın aktif bir topluluğu olduğunu söyler. Düşük hacimli kriptolarla ilgili sorun ise çoğu zaman, onlara destek veren güçlü bir topluluğun olmadığıdır. Bu tür kripto paralar ise kolayca borsadan çıkarılabilme potansiyelleri olduğu için kayıplara neden olabilirler.

Sharpe oranını kullanın

Kripto paraların, günlük işlem hacimlerini inceledikten sonra, onların tarihsel fiyat hareketlerine odaklanın. Bunu yapmanın en iyi yolu Sharpe oranı olarak bilinen bir finansal oran kullanmaktır. Bu oranı ise elbette elle hesaplamanıza gerek yoktur. İnternette arattığınız zaman otomatik hesaplamasını kolayca bulabilirsiniz. Sharpe oranı, bir varlığın volatilitesine dayanarak potansiyel getirisini ölçer. 1’den yüksek rakamlar genellikle potansiyel getirilerinin yüksek olduğu bir varlığın işaretidir. 2017 yılı, kripto paraların ışıldayan yılı olduğu göz önüne alındığında, çoğunun Sharpe oranı 1’den yüksektir. Dolayısıyla, kârlı kripto para yatırımı için bu orandan yararlanabilir ve pazardaki diğerlerine oranla en yüksek Sharpe oranına sahip olan kriptoları tespit edebilirsiniz.

Kârlı kripto para yatırımı için güncel kripto para haberlerini takip edin

Yazımızın bu kısmına kadar olan tavsiyelerimizle, listenizi kârlılık için iyi bir potansiyele sahip birkaç kriptoya indirmiş olmalısınız. Ancak listenizi daha da daraltmanız ve geri kalanından daha hızlı yükselme potansiyeline sahip olan kripto paraları bulmanız gerekir. Bu yüzden kripto para ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmelisiniz.  Odağınıza alacağınız kripto paraların hangileri olacağını belirlemek için farklı kaynaklardan gelen kripto haberlerine göz atmalısınız. Sitemiz ise kripto para piyasasındaki en güncel haberler hakkında her gün onlarca içerik yayınlıyor. Bu bağlamda işinize yarayabilecek olan bu gelişmeleri anında öğrenmek için anlık bildirimlerinizi açarak, gelişmelerden hızlıca haberdar olabilirsiniz.

Örneğin, Zclassic, Bitcoin Private oluşturmak için çatallanacak ve Zclassic’i olan yatırımcılar, ellerindeki coinler kadar Bitcoin Private kazanacak haberi. Bu büyük bir haber ve eğer Zclassic zaten yukarıda bahsettiğimiz  diğer kıstasları karşılıyorsa, o zaman bu haber Zclassic’in değer kazanacağı olasılığının oldukça yüksek olacağını işaret etmiş oluyor. Zclassic’e olan talep, insanlar bir miktar bedava kripto para kazanma beklentisi ile önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla büyüyecek. Bu gibi önem derecesi yüksek ve kripto paraların fiyatlarını etkileyecek haberleri erken öğrenmek, doğru zamanda hareket etmenizi sağlayabilir. Kimi zamanda haberler bu kadar net bilgiler vermez. Temel analiz olarak adlandırdığımız bu durum, kripto paralar hakkında birbiri ile bağlantı haberleri okuyup analiz etmek anlamındadır. Haberleri okudukça tecrübe edinecek ve temel analiz gücünüzü de arttırabileceksiniz.

Bir giriş noktası bulun

Şimdi yatırım yapacağınız coinleri belirlediniz. Son safha ise yatırımınız için bir giriş noktası bulmaktır. Teknik analiz, finansal varlıklara yatırım yaparken bir giriş noktası bulmak için daima en iyi strateji olmuştur. Bir giriş noktası bulmak için teknik analiz kullanmanın en iyi yolu, mum çubuğu modellerini anlamaktır. Örneğin, Bitcoin’i satın almak istiyorsanız, haftalık grafikte yükselişe geçen mum çubuğu modeli, pazara girmenin tam zamanı olduğunun iyi bir göstergesi olacaktır. En temel anlamda bahsettiğimiz bu teknik analiz yöntemleri elbette ki size kar garantisi vermez. Ama kara giden yolda kullanabileceğiniz oldukça elverişli araçlardır.

Bu adımları izlerseniz ve şansınız da yaver giderse bu pazarda kârlı kripto para yatırımları yapabilirsiniz. Verebileceğimiz son tavsiye ve belki de en önemlisi, kesinlikle fırsat kaçırma korkusu ile (bir nevi FOMO durumu) alım satım yapmayın. Unutmayın piyasada fırsatlar her zaman vardır. Ve hiç bitmeyecektir.

cryptorecorder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin