Hack saldırıları kripto para sektörünü yoruyor
Hack saldırıları kripto para sektörünü yoruyor

Hack saldırılarına kurban giden kripto para miktarı 10 milyar dolara dayandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hack saldırıları, kripto para endüstrisiyle neredeyse yaşıt bir problem. Çinli siber güvenlik firması SlowMist Technology, kripto endüstrisinin kripto korsanları ve fidye yazılımı saldırılarına karşı bugüne dek 9,8 milyar dolar kaybettiğini açıkladı.

Hack saldırıları büyük kayba yol açtı

Açıklamanın yapıldığı firma yıllık raporda küresel kayıpların 9,8 milyar doları aştığı ifade edildi.

Kripto saldırılarının çoğunun merkezsiz finanstan (DeFi) geldiğini belirten firma, kripto saldırılarından çalınan tüm paranın neredeyse yüzde 73’ünün çeşitli DeFi protokollerinde yaşandığını belirtti. Bu tutar yaklaşık 7 milyar dolara denk geliyor.

Bu yıl kripto para alanında 231 hack saldırısı ve güvenlik ihlali meydana geldiği belirtilirken bunların 171’inin DeFi protokollerinde yaşandığı aktarıldı.

2021 yılı kurumlar sektöre girmeye başladığından, ana akım kripto benimsenme yılı oldu. Bununla birlikte ilgi ve benimsemedeki artış, kripto endüstrisindeki güvenlik ihlallerinin ve hack’lerin sayısında da artışa yol açtı.

DeFi piyasasında büyük hasar var

Endüstrinin en çok saldırıya uğrayan sektörü olan DeFi endüstrisi, anonim doğası nedeniyle birçok sorunu gündeme getirdi.

Kriptodaki en büyük soygunlardan bazıları, bilgisayar korsanının sistemlerden para aklamasının neredeyse imkansız hale geldiği blok zincirinin merkezsiz doğası nedeniyle nihayetinde iade edildi.

Bu saldırılardan biri, bilgisayar korsanlarının 600 milyon dolardan fazla değere sahip varlıkları ele geçirmeyi başardığı PolyNetwork saldırısıydı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin