Solana, NFT alanında Ethereum'u devirebilir
Solana, NFT alanında Ethereum'u devirebilir

NFT alanında Ethereum liderliği bitebilir! Yeni kral kim olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum, sektörde çok önemli bir yere sahip. Ethereum ağı şu anda takas edilemeyen token (NFT) ve merkezsiz finans (DeFi) piyasalarının beşiği olarak gücüne güç katmayı sürdürüyor.

Ancak Ethereum’un karşılaştığı ölçeklenebilirlik sorunları sebebiyle piyasadaki daha agresif Blockchain altyapı ağlarından birinin onu geçebileceğine dair spekülasyonlar var. Tartışmalarda gündeme gelen isim, bu yıl NFT’leri desteklemeye başlayan ve dijital koleksiyon ürünlerinin basımı ve ticareti için hızla en iyi seçim haline gelen Solana…

NFT’lerin geleceği Ethereum veya Solana’da mı?

NFT piyasasında geleceğin nerede olduğu sorusu kafa karıştırmaya devam ediyor. Piyasada nelerin oynayacağını kimse söyleyemese de NFT hakimiyeti söz konusu olduğunda Solana’nın Ethereum için geçerli bir rakip olduğuna dair güçlü göstergeler var.

Solana, Ethereum’a güçlü bir alternatif olarak güçlenmeye devam ediyor. Bunun temel nedenlerinden biri, Solana ağının, Ethereum’un PoS’a geçişi ile ulaşmayı umduğu yere çoktan ulaşmış olması gibi görünüyor. Solana, Ethereum’dan saniye başına daha yüksek bir işleme sahip, ücret açısından daha ucuz ve Ethereum’dan daha çevre dostu. Solana’ya Ethereum’a göre bir avantaj sağlayan bir diğer husus ise 2021’de Solana’nın ekosisteminin Ethereum’dan daha hızlı genişliyor olması.

Solana’nın önünde uzun bir yol var

Bu özelliklerle, NFT’lerin Solana ağında büyük bir güç kazanması şaşırtıcı değil. DappRadar’ın verilerine göre Solana Blockchain’indeki pazar yerlerinde işlem gören NFT’ler hızla 1 milyar doları aştı. Solana, oyna-kazan modelini güçlendirmeyi amaçlayan birkaç risk sermayesi yatırımı aldığı için şu anda NFT oyunlarında da ezici bir üstünlüğe sahip olmaya başladı.

Ancak Solana’nın NFT hakimiyetini ele alabilmek için önünde halen çok uzun bir yol var. En büyük NFT projeleri halen gücünü Ethereum’dan alıyor. Ethereum ayrıca işlem hızı ve maliyet açısından rekabetçi gücünü artırabilecek ETH 2.0 geçişi üzerinde yol katediyor.

DappRadar’ın 2021 endüstri raporuna göre NFT alanı, 2021’de çok kuvvetli bir genişleme yaşadı ve 23 milyar doların üzerinde işleme sahne oldu. En iyi 100 NFT projesinin değeri de şimdi 16,7 milyar dolar civarında. NFT’lerin daha fazla benimseme görmesi nedeniyle piyasa 2022’de daha da büyüyebilir.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin