Western Union
Western Union kripto para transferleri konusunda hazır olduğu mesajını veriyor

Western Union Blockchain teknolojisini Ripple ile deneyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Western Union Blockchain teknolojisini Ripple ile deneyecek

Dünyanın en büyük para transferi hizmeti olan Western Union, Ripple ile Blockchain’e dayalı ödemeler denemesi yürüttüğünü açıkladı.

Western Union şirketinin CFO’su Raj Agrawal, uzun süredir söylentilerden ibaret olan ortaklığı, Bloomberg ile yaptığı röportaj sırasında doğruladı. Şirketin, Blockchain teknolojisinin transferler için yeterli olup olmadığını test ettiğini belirtti.

Western Union Blockchain teknolojisini Ripple ile deneyecek

Agrawal, yayına yaptığı açıklamada, Blockchain teknolojisinin hala test aşamasında olduğunu ve 167 yıllık firmanın önemli bir parçası olmadığını söyledi. Ayrıca, sektörün yükselişinin Blockchain teknolojisi ile ilişkilendirilmesine rağmen, denemelerin daha bitmediğini ve Western Union için henüz bir meyve vermediğini de sözlerine ekledi.

Yılın başından bu yana gelen, denemeler hakkındaki söylentiler; Ripple News adlı küçük bir yayının Western Union’ın Ripple ile çalışmakta olduğunu, şirketin içerisinden gelen bir kaynaktan öğrenildiğini iddia etti. Bu söylenti, yakın tarihte ilk XRP tabanlı kriptohisse Hedge Fonunu başlatan Michael Arrington’dan gelen bir tweet ile desteklendi.

Özellikle bu deneme, 2015 yılında iki firma arasında gerçekleşen bir denemeye benziyor. Önceden yapılmış bu denemeye rağmen, Western Union operasyonlarında önemli bir değişiklik yapmış gibi gözükmüyor.

Süren deneme hakkında verilen detaylar çok az ama Western Union şirketinin, RippleNet’in Blockchain ağına bağlanıyor olması olası gözüküyor.

Bununla birlikte, Ripple ocak ayında yaptığı açıklamada: “2018 yılında, Dünyanın en büyük 5 para transferi şirketlerinin 3’ü ödeme yöntemlerinde Ripple kullanılacak.” diye belirtmişti. Bu da Western Union şirketinin zaten XRP testlerine başladığı spekülasyonlarını doğurmuştu.

MoneyGram XRP denemelerine başlayacağını ocak ayında duyurdu

CNN’in raporuna göre, dünyanın en büyük 2. para transfer şirketi olan MoneyGram, Ripple’ın XRP tabanlı xRapid ürününü, iç işlemleri için denemeye başladığını ocak ayında duyurdu. Böylece XRP’yi alenen deneyen en büyük şirket oldu.

Bu hafta başlarında Ripple, Ortadoğu’daki en büyük borsalardan biri UAE exchange ile bir ortaklık gerçekleştirdiğini açıkladı. Ancak, Ripple’in diğer ortaklarının çoğunda olduğu gibi, şirketin halka açık olan Blockchain’i olan Ripple Consensus Ledger yerine RippleNet’e katıldı.

CNN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin