BNSF,bita,blockchainhaberleri, Demiryolu Firması Blockchain
BNSF,bita,blockchainhaberleri, Demiryolu Firması Blockchain

Warren Buffet’in demiryolu firması Blockchain ittifakına katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Warren Buffet’in Demiryolu Firması Blockchain İttifakına Katılıyor. Bita ittifakına katılacak olan BNSF firması bu alanda bir ilk olacak.

Warren Buffet Berkshire Hathaway’in büyük bir ABD nakliye demiryolu ağı olan BNSF Railway, Taşımacılık İttifakı Blockchain’in (BiTA) son üyesi oldu.5 Şubat’ta haberi duyuran BNSF, şirketin katılma amacının verilerin bir Blockchain’in de nasıl işlem yapıldığına dair standartlar koymak için diğer üyelerle birlikte çalışmak ve bu verilerin nasıl biçimlendirilmesi gerektiği konusunda ittifak kurmak olduğunu söyledi.

Demiryolu firması Blockchain ittifakı hakkında açıklama yaptı

BNSF’nin CIO’su ve teknoloji hizmetleri başkan yardımcısı Muru Murugappan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi ulaştırma endüstrisinin çeşitli yönlerini değiştirme potansiyeline sahiptir ve sektör için bir dizi standart etrafında hizalanması önemlidir. 

 

BNSF sektörünce öncü firma

BNSF, bu hareketle birlikte, Kuzey Amerika’daki ilk demiryolu şebeke operatörlerinden biri haline geldi ve bir sanayi dönüşümünde Blockchain öncülerinden biri oldu.

BiTA şu anda lojistik, ulaştırma ve teknoloji endüstrilerinden 200’den fazla üyeye sahiptir ve grup üyeleri için Blockchain teknolojisinin standart uygulamalarını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Şu anki üyeler arasında SAP, UPS ve Fedex’in yanı sıra Çin e-ticaret devi JD.com’un lojistik kolu yer alıyor. Fedex ve JD, Blockchain’i günlük operasyonlarına entegre etmek amacıyla geçen ay ittifaka katılmıştı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin