Almanya'da koalisyon hükümetinden sert kripto adımı! Avrupa'ya seslendiler
Almanya'da koalisyon hükümetinden sert kripto adımı! Avrupa'ya seslendiler

Almanya, kripto para ile yapılan ödemelerden vergi almayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya, kripto para ile yapılan ödemelerden vergi almayacak. Almanya Federal Maliye Bakanlığı, Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak kullanıldığı sürece vergiden muaf olacağını söyledi.

Alman federal yetkilileri 27 şubatta yayımladıkları vergileme kararları ile, Avrupa Birliği’nin tüm üyelerine emsal teşkil eden Avrupa Mahkemesi’nin 2015 kararını gerekçe göstererek, Bitcoin’le yapılan satın alma işlemlerinin vergilendirme işlemlerine tabi olmayacağını belirtti.

Almanya, kripto para ile yapılan ödemeleri yasal statüde değerlendirecek

Mahkeme vergilendirme kararını, kripto paraların durumunu yasal bir ödeme aracı olarak gördüğünü belirterek şu açıklamaları yazdı:

“Kripto para birimleri, işlemin taraflarınca alternatif ve sözleşmeli ödeme yöntemleri olarak kabul edildiği sürece, kripto para birimleri (Bitcoin gibi) yasal ödeme araçlarına eşit kabul edilir. Bir ödeme aracı olarak kullanılmaktan başka bir amaç taşımıyorlar.”

Bu açıklama ile kripto para borsaları, alım ve satımdan dolayı vergi ödemeyecek. Bu hüküm uyarınca kripto para borsaları Bitcoin’i kendi adına aracı olarak satın alıp satmayı tamamladıklarında vergi muafiyeti de elde edebilirler. Ayrıca madencilere ödenen ücretler de gönüllülük esasına dayandığı için vergilendirilemeyecek.

Almanya’da alınan bu kararla Amerika Birleşik Devletleri’nde alınan karar tamamen farklı oldu. ABD Haksız Gelir Vergisi (IRS) Bitcoin’i mülkiyet benzeri olarak değerlendirirken, Bitcoin ile yapılan her satın alım işleminin maddi bir karşılık olarak kabul edildiği ve dolayısıyla sermaye kazancı vergisine tabi olacağını belirtmişti.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin