Milyarder yatırımcıdan Hint kripto para borsasına dev yatırım
Milyarder yatırımcıdan Hint kripto para borsasına dev yatırım

Tim Draper: “Bitcoin ulusal para birimi olmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tim Draper: “Bitcoin ulusal para birimi olmalı.” Yolsuzluğa dair açıklanmış bir Hint baskınının destekçisi olmasına rağmen, Tim Draper, uzun vadede Hindistan’ın giderek artan kripto para karşıtı tutumunun kötü olacağını düşünüyor. Milyarder risk sermayedarı ve uzun zamandır Bitcoin spekülatörü olan Draper, bankaların kripto kullanan müşterileriyle ilgilenmesinin yasaklamanın, Hindistan’daki kripto para yatırımcılarının ülke dışında fırsat aramalarına neden olacağını düşünüyor.

Kripto paraları etkili bir şekilde düzenlemek imkansız

Tim Draper’ın yorumları, tüm finans şirketlerinin 5 Nisan Perşembe günü kripto paralarla uğraşmasını yasaklayan Hindistan Merkez Bankası’na yanıt olarak geldi. Ayrıca yasak, bankaların dijital para ile çalışan şirketlere de hizmet sağlamasını yasaklıyor. Geçtiğimiz ay Hint Maliye Komisyonu’ndan biri, kripto paraları etkili bir şekilde düzenlemenin imkansız olduğunu belirterek, ülkenin en azından böyle yöntemlerle kullanıcıların kripto paralara yatırım yapmasının önünü kesmeye çalıştığını belitti.

Tim Draper: “Modi ile görüşmem olsaydı, onun büyük bir hata yaptığını bilmesini isterdim.”

Ekonomik Times’a konuşan Tim Draper, Hindistan Başbakanı ile en son yapılan yasaklama hakkında kişisel olarak konuşabilseydi şunları söyleyeceğini belirtti:

Modi ile görüşmem olsaydı, onun büyük bir hata yaptığını bilmesini isterdim. Bitcoin ulusal para birimi olmalıdır.

Hindistan, kripto paraları ulusal para olarak dikkate almıyor

Son birkaç yıldır Hint hükumetinin kripto paralara karşı olan düşmanlığının artmasıyla, Bitcoin (BTC)’in rupinin yerine geçmesi bir hayalden daha fazlası olabilir gibi görünüyor. Hint Maliye Bakanı Arun Jaitley, birkaç kez kripto para birliğine karşı olduğunu belirtti. Arun Jaitley, 2018/19 bütçe konuşması sırasında şunları söyledi:

Hükumet, kripto para birimlerini yasal ihalelerde kabul etmiyor ya da kripto paraları ulusal para olarak dikkate almıyor. Bu kripto para varlıklarının gayri meşru faaliyetlerin finansmanında ya da ödeme sisteminin bir parçası olarak kullanımını ortadan kaldırılmaya yönelik her türlü önlemi alacak.

Tim Draper: “Yerel yetkililer kripto parayı yasaklıyorsa, o zaman şirketler başka yerlere gitmeli.”

Tim Draper, kripto paralara karşı böylesine düşmanca bir hareketin nihayetinde Hindistan için kötü olacağını düşünüyor. Ekonomic Times’a, kripto para biriminin şu anda heyecan verici olduğunu ve gezegenin en parlak mühendisleri ve kodlayıcılarının bazılarını bu alanla ilgilendiğini söyledi. Böylesi bir kripto para karşıtı hamle sonuçta bu genç inovatörleri, onları daha fazla destekleyen uluslara yerleşmeye yönlendirecek. Tim Draper, açıklamalarına şunları ekledi:

Yerel yetkililer kripto parayı yasaklıyorsa, o zaman şirketler başka yerlere gitmeli. Hükumetin, yenilikleri kısıtladığını ve bunun yerine bu fikirlerin test edilebileceği ve geliştirilebileceği bir ortam yaratması gerektiğini fark etmesi gerekiyor.

Tim Draper uzun zamandır Bitcoin’in savunucusu

Tim Draper uzun zamandır Bitcoin’in savunucusu oldu. Ancak, kripto para birimini desteklemeye karşı kişisel bir ilgisi var. ABD hükumeti açık artırmasından neredeyse 30.000 BTC satın aldı. O zamandan beri Tezos, Distributed Ledger Solutions’ın arkasındaki firmanın azınlık hissesine sahip olmak gibi önemli miktarda dijital para yatırımı yaptı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Newsbtc

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin