University College London, Bitcoin
University College London, Bitcoin

University College London, Bitcoin ile sahte CV’lerin önüne geçmeye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

University College London, Bitcoin ile mezunlarının geleceğini garanti altına almayı hedefliyor

Sahte bir diplomaya sahip bir doktor tarafından tedavi edildiğinizi veya özgeçmişini taklit eden başka bir aday yüzünden işini kaybettiğinizi düşünün. Maalesef bu tür olaylar dünya genelinde yaşanıyor. Fakat Bitcoin, gelecekte bu tür vakaların önüne geçebilir.

Bitcoin ile CV doğrulaması

University College London (UCL), Blockchain Teknoloji Merkezi’nin Finansal Risk Yönetimi bölümünde okuyan yüksek lisans mezunlarına, Bitcoin kullanarak akademik niteliklerinin anlık doğrulamasını sağlayacak bir pilot program çıkardığını açıkladı.

2016 ve 2017 yılları arasında bu bölümün tüm mezunları, lisans bilgilerini Londra merkezli ​​Gradbase tarafından geliştirilen bir platformda kaydedebilirler.

İşlem QR kod vasıtasıyla sağlanacak

Okul, bu verilerin geçerliliğini kontrol eden ve geçerliliğini Bitcoin ile doğrulayan bir sisteme geçiş yapılacağına dair bir duyuru yayınladı. Katılan mezunlar CV belgelerine, kartvizitlerine veya kimlik bilgilerini doğrulamak için tarayabilecekleri profesyonel profillerine yerleştirilebilecekleri bir QR koduna sahip olacak.

Gradbase’in kurucu ortağı Cédric Colle, şunları söyledi:

Akademik dolandırıcılık küresel bir çözüme ihtiyaç duyan küresel bir sorundur. Gradbase’in amacı, dünya çapında herhangi bir niteliği kolayca ve güvenilir bir şekilde doğrulayan ilk platform olmaktır.

University College London, Bitcoin ve Blockchain teknolojileri için bir merkez

İngiltere’de lisans ve doktora öğrencisi sayısı olarak en büyük üçüncü üniversite olan UCL, 1826 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’nın kalbinde kuruldu. 150 farklı ülkeden yaklaşık 38 bin öğrencinin yanı sıra 11 binden fazla çalışanı bulunmaktadır.

BlockchainTeknolojileri Merkezi (CBT), Bitcoin ve ilgili yenilikler için akademik disiplinler arası araştırma merkezi geliştiricileri ve düzenleyicileri birbirine bağlayan bir düşünce kuruluşu görevini görüyor. Endüstri üyelerine, bilgi aktarma faaliyetlerine ve kurum içi çözümlere danışmanlık hizmeti veriyor.

BlockchainTeknolojileri Merkezi yöneticisi Paolo Tasca yaptığı açıklamayı şu sözlerle bitirdi:

Gradbase ile Birleşik Krallık’ın öncü bir projesinde işbirliği yapmaktan çok heyecanlıyız. University College London Blockchain Teknolojileri Merkezi, eğitim sektöründe Blockchain teknolojisinin kullanılmasına öncülük ediyor ve gelecekte bu teknolojinin ana akım haline geleceğine inanıyoruz

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin