wwf blockchain,tuna,sea quest
wwf blockchain,tuna,sea quest

WWF Blockchain ile ton balığının geleceğini kurtaracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

WWF Blockchain ile ton balığının geleceğini kurtaracak çözümü bulduğunu düşünüyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) orkinos endüstrisinde yasadışı avlanmayı ortadan kaldırmak için Blockchain teknolojisini kullanmaya başlayarak bir ilki başardı.

Lisanssız balıkçılık önlenecek

Örgütten yapılan açıklamaya göre, dağıtık defterin şeffaflığı, tüketicilerin Pasifik Okyanusu’ndaki adalarda yasadışı ve lisanssız balıkçılardan ton balığı alınmasını önleyecek. Vakıf ayrıca bu hamlesiyle insan hakkı ihlallerini ortadan kaldırmaya yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu, Blockchain teknolojisinin yalnızca finansal sektörü değil farklı endüstrilere nasıl yaygın olarak uygulandığına dair bir başka örnek oldu.

Birçok ülke ve şirket işbirliği halinde

Yenilikçi girişimin bir parçası olarak WWF-Avustralya, WWF-Fiji ve WWF-Yeni Zelanda, küresel teknoloji yeniliği ConsenSys, bilgi ve iletişim teknolojisi uygulayıcısı TraSeable ve ton balığı avcılığı ve işleme şirketi Sea Quest Fiji Ltd. ile bu projede işbirliği yapacak.

İşlem bir QR kod sayesinde sağlanacak

Sea Quest Fiji, firmalara orkinosları tekneden işleme tesisine ve oradan distribütöre kadar izlemek için Blockchain teknolojisinin kullanılmasına dair hizmet sunuyor.

Basit bir akıllı telefon uygulamasıyla paket üzerinde bir QR kodu tarayarak tüketiciler, balıkların nerede ve ne zaman yakalandığını görecek. Buna ek olarak hangi balıkçı teknesi ile yakalandığını,yakalanma metodunuda görebilecekler.

WWF Blockchain ile geleceği temin altına alacak

WWF-Avustralya CEO’su Dermot O’Gorman açıklamasında şunları söyledi:

Blockchain kullanarak tüm süreç için şeffaflığa geçiş sayesinde yasadışı ve lisansız balıkçılık yapan, kötü şartlar altına işçi çalıştıran kişiler için kaçacak hiçbir yer kalmadığını söylemek istiyorum. Sanayiyi sürdürülebilir olmayan bu tür uygulamalardan kurtarmak, kötü şartlar altına çalıştırılan balıkçıları insan hakları ihlallerinden korumaya ve aynı zamanda çevreyi de korumaya yardımcı olacaktır.

Geçmiş zamanda web tabanlı ve kağıt üzerinde yapılan balık avlanmalarını izlenebilir hale getirmek için adımlar atılmış fakat genellikle başarısız olunmuştur. WWF’ye göre tüketiciler, tüm orkinos endüstrisi tarafından benimsenmesiyle birlikte, Blockchain sayesinde sağlanacak şeffaflık sayesinde kaçak ve zor şartlarda işçi çalıştıran balıkçıların piyasadan silinmesi için Blockchain teknolojisinden yana olcakları düşünülüyor.

Sea Quest Fiji CEO’su Brett ‘Blu “Haywood, şunları ekledi:

Sürdürülebilir balıkçılık, balıkçılık sektörünün ömrünü uzatıyor ve Sea Quest, bölgedeki sürdürülebilir balıkçılığı görmek istiyor. Üç WWF ofisiyle gerçekleştirilen bu Blockchain projesi ile endüstriyi ileriye götürecek en iyi fırsatı veriyor

WWF ve Sea Quest, orkinos’un izlenebilirlik öyküsünün tamamlanmasını sağlayacak projede ortak olması için bir perakende satıcısı arıyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin