Toronto Menkul Kıymetler Borsasına, blockchain, blockchain haberleri
Toronto Menkul Kıymetler Borsasına, blockchain, blockchain haberleri

Toronto Menkul Kıymetler Borsasına, Blockchain teknoloji şirketi giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu, önümüzdeki hafta Toronto Menkul Kıymetler Borsasına giriş yapıp faaliyete geçecek olan Kanada’nın ilk Blockchain satış ticareti fonu (ETF) onayladı.

Yayınlanan habere göre, bağımsız bir Kanada yatırım yönetim şirketi olan Harvest Portfolio ocak ayında Kanadalı yatırımcılarına Blockchain teknoloji sektörüne katılma imkânı bulmaya çalışan Blockchain Technologies ETF (ticker: HBLK) için hazırlık belgelerini sundu.

Harvest Portfolio bildirgesinde; fon doğrudan veya dolaylı olarak blockchain ve dağıtılmış defter teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik hisse senetlerine yatırım yapacaklarını açıkladı.Şirket, ETF Blockchain Teknoloji projelerini izlemek ve bunu Harvest Blockchain Technologies Endeksini yansıtmak istemektedir.

Toronto Menkul Kıymetler Borsasına diğer 2 şirket yolda

Habere göre, Kanada’nın First Trust Portfolios ve Evolve Funds Group Inc. adlı diğer iki Kanada şirketi de blockchain fonları açmaya çalışıyor ve bu hafta ilk prospektüflerini açıkladılar.

Evolve Funds Inc, LINK olarak bilinen önerilen blok zinciri ETF’nin Kanada’daki yatırımcılara aktif olarak yönetilir şekilde sunulacağını söyledi.Bu konuda ilk olacaklarını iddaa ediyorlar. Ürün, sektördeki yeni fırsatlardan yararlanarak şirketi bu doğrultuda geliştireceği düşünülüyor.

Fon yaptığı açıklamada: “Blockchain teknolojilerinin araştırılması, geliştirilmesi veya kullanılmasında yer alan ihraççıların, hisse senetleri veya teknoloji donanımı da dahil olmak üzere blockchain uygulamaları için tedarik zincirinde yer alan hisse senetlerine” yatırım yapacaklarını söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada fonların, Blockchain teknolojisinin geliştirilmesinde, araştırılmasında, Blockchain applikasyonlarında ki teknolojik donanımların arz taleplerine yatırımda kullanılacağını söyledi.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin