intel
Kripto para madenciliği sektörüne bir dev daha katılıyor

Teknoloji devi Intel Blockchain’i kullanacak bir diğer şirket oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji devi Intel, dijital hak yönetimini yeniden yapılandırmanın bir yolu olarak Blockchain’i seçen büyüyen kurumsal şirketlerin listesine dahil oluyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından 8 Mart tarihinde yayınlanan bir patent başvurusunda, Silikon Vadisi teknoloji şirketi, dijital görüntülerin haklarını indirmek için bir Blockchain kullanmanın hakları korunan bir buluş için yeterince benzersiz olduğuna inanıyor. Patent başvurusu şunları belirtiyor:

“Blockchain teknolojisi, telif hakkı korumayla ilgili dijital içeriğin özelliklerini belgelemek ve doğrulamak için kullanılır. Bu nitelikler örneğin, içeriğin yazarı için bir tanımlayıcı, içeriğin ne zaman oluşturulduğunu belirtmek için bir zaman damgası ve daha sonra içeriğin kopyalanmasını veya değiştirilmesini tespit etmek için kullanılabilecek bir ölçüm içerebilir.”

Intel’in bu adımı, dijital hakları korumaya yönelik

Açıklandığı gibi önerilen platform ile resim, harici kaynaklardan alınmış olsa bile her görüntü için telif hakkı politikası ayarlarını otomatik olarak değerlendirmek üzere çeşitli yazılımlar kullanır. Daha sonra, hem orijinal içerik hem de değiştirilmiş sürümler için benzersiz bir kimlik oluşturur. Patent bu kimlikleri gölge görüntüler olarak adlandırıyor.

Intel’in patenti, görüntülerin yanında video ve diğer içerik türlerini de kapsıyor. Bu platform ek özelliklere sahip daha kapsamlı bir hak sistemi sunuyor.

Örneğin Intel’in sistemi, kullanıcıların birden fazla editörün bulunduğu edebiyat gibi devam eden çalışmaları sürdürmelerine izin vermeyi amaçlamaktadır. Bu şekilde, içerik sadece telif hakkı politikası ayarlarına uygun olarak değiştirilebilir.

Patent ayrıca, Intel’in sektörle ilgili entelektüel eserlerini korumaya çalışma çabasının bir adımıdır. Haziran 2016’da şirket, DNA‘nın özellikle genetik dizilemenin araştırılmasına yardımcı olmak için Blockchain destekli bir yazılım için bir patent başvurusunda bulunmuştu.

CoinDesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin