G20, Finansal İstikrar Kurulu, kripto para, kripto para haberleri
G20 Mark Carney

G20 Finansal İstikrar Kurulundan çıkan karar yatırımcıları sevindirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

G20 Finansal İstikrar Kurulu, yayınladığı mektupta kripto paranın küresel finansal istikrar için bir risk oluşturmadığını söyledi.

18 Mart’ta yayımlanan bir mektupta, İngiltere Merkez Bankası ve Finansal İstikrar Kurulu başkanı Mark Carney, topluluğun bu teknolojiyi bir tehdit olarak görmediğini söyledi. Carney şunları söyledi:

“FSB’nin ilk değerlendirmesi, kripto para varlıklarının şu anda küresel finansal istikrar için risk oluşturmadığıdır. Bu kısmen finansal sisteme göre küçük olduklarından dolayı olan düşüncemizdir. Kripto para piyasasının zirvede olduğu dönemlerde bile, küresel GSYİH’nın %1’inden daha azdı.”

G20 öncesi düşüş yaşayan kripto paralar, bu haber ile yükselişe geçti

Carney’e göre, Kripto para piyasasının düşük boyutu ve para yerine ikame olmadıkları, reel ekonomi ve finansal işlemler için çok sınırlı kullanımları, finansal sistemin geri kalanıyla olan bağlantıların sınırlı olduğu anlamına geliyor.

Carney’in bu mektubu, G20 toplantısında bu alandaki tartışmalar için bir referans sayılıyor.

Carney’in mektubunda, ABD ve Japonya gibi ülkelerin kripto para birimleri üzerine yaptıkları adımların bir yol gösterici olduğunu söyleyip, bunlardan başka bir düzenlemeye gerek olmadığı söylendi. Özellikle Japonya’nın son dönemdeki kara para aklamayı önlemeye dair çabalarına ilgi duyduklarını belirtti.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin