Sony’den Blockchain hamleleri gelmeye devam edecek
Sony’den Blockchain hamleleri gelmeye devam edecek

Sony’den büyük Blockchain hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon teknoloji devi Sony’den büyük Blockchain hamlesi! Sony, dijital haklar ile ilgili verilerini depolamak için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

Bir Blockchain, kullanıcıların gerekli kimlik bilgilerini depolayabilir

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından Perşembe günü yayınlanan bir uygulamada Sony, birlikte çalışmayı hedefleyen mevcut dijital haklar yönetimi (DRM) çözümlerinin çok güvenilir olmadığını ve hataların tek bir noktasında bulunmayacağını açıklıyor. Sony’e göre dijital hakların güvenliğini sağlayan sunuculardan sadece bir tanesinin sorun yaşaması durumunda kullanıcılar bütün içeriklerinin kaybedilebilir.

Bir Blockchain, kullanıcıların satın aldıkları ürünlerin dosyalarına göre takip edildiklerinden emin olmak için gerekli kimlik bilgilerini depolayabilir. DRM sistemleri, telif hakkıyla korunan materyallere erişimi yalnızca erişimi satın alanlarla sınırlayan teknolojilerdir. Sony, dijital haklar için bulut tabanlı bir sistem olan UltraViolet adındaki bir dijital hak koruyucusunu örnek gösteriyor.

Sony, Blockchain’in diğer verilerin haklarını da yönetebileceğini savunuyor

Uygulama Sony ve iştiraki Sony Pictures Entertainment tarafından ortaklaşa dosyalandı ve belge, filmlerin sisteme uygulanabileceği medya türünün bir örneği olarak özellikle belirtiyor. Ancak Sony, Blockchain tabanlı sistemin çeşitli içerik türleri veya filmler, televizyon, video, müzik, ses, oyunlar, bilimsel veriler, tıbbi veriler gibi diğer verilerin haklarını yönetebileceğini de savunuyor.

Uygulama, Blockchain teknolojinin çeşitli potansiyel uygulamalarını açıklıyor. Birinde, her kullanıcının hakları özel bir Blockchain’de kodlanır. Bu defter, o kullanıcı hakkındaki tanımlayıcı bilgileri depolayan bir genesis bloğu ile başlar. Kullanıcı belirli bir içeriğe hak kazandığı zaman -örneğin bir filmi satın alarak indirme- bu haklar blok zincirine bağlıdır.

Sony’den Blockchain hamleleri gelmeye devam edecek

Eş zamanlı olarak, bir DRM bilgisayar sistemi Blockchain’deki hakları doğrulayacak ve gerektiğinde medya şifresini çözecek. Bu bilgisayar sistemi, bir kullanıcının cihazında bulunan bir DRM ajanı dahil olmak üzere Sony’e göre farklı şekillerde olabilir. Daha önce bildirildiği üzere Sony, kullanıcı verilerini doğrulamak  ve eğitim verilerini yönetmek için bir araç da dahil olmak üzere teknolojinin diğer uygulamalarına bakıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin