Singapur Blockchain patent onaylarını 6 ay gibi kısa bir sürece indirgemeyi hedefliyor
Singapur Blockchain patent onaylarını 6 ay gibi kısa bir sürece indirgemeyi hedefliyor

Singapur Blockchain patent onaylarını hızlandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur’un Fikri Mülkiyet Ofisi, Blockchain bazlı ödemeler gibi fintech ile ilgili uygulamalar için patent verme sürecini hızlandırmak adına bir girişim başlattı. Bu proje ile Singapur Blockchain patent onaylarını hızlandırmayı hedefliyor.

Singapur Blockchain patent onaylarını 6 ay gibi kısa bir sürece indirgemeyi hedefliyor

Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, FinTech Fast Track isimli bu girişim iki yıllık olan patent onaylama sürecini 6 ay gibi kısa bir sürecine kısaltmayı hedefliyor. Bu program Perşembe günü, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Eğitim Bakanlığı için Kıdemli Parlamento Sekreteri konumundaki Low Yen Ling tarafından 2018 Dünya Fikir Hakları Günü sırasında paylaşıldı.

Bir uygulamanın nasıl fintech kategorisine dahil olabileceği sorusuna karşılık Büro, ayrı bir açıklamanın içerisinde bunun olması için bankacılık ödemelerini kolaylaştırmak  amacıyla Blockchain kullanan bir teknoloji olma şartının bulunduğunu öne sürdü. Fikri Mülkiyet Ofisi konuya yönelik şunları söyledi:

İşlem ve ödeme için sınırları aşan takas ve anlaşmanın güvenliğini ve verimliliğini artırmak için Blockchain teknolojisinin birleştirilmesi, bir Fintech icadı olarak kabul edilir.

Bu proje Singapur’un Blockchain’i yaygınlaştırma çabalarının bir parçası

Fikri Mülkiyet Ofisi, aynı zamanda diğer kriterlerin yanı sıra bir Blockchain patent başvurusunun Fast-track sistemine dahil edilmesi için söz konusu başvuruyu ilk olarak Singapur’da yapması ve bir başvuruda en fazla 20 istekte bulunması gerektiğini vurguladı.

Bu hareket, Singapur hükumetinin şehir devletinin fintech gelişimine yönelik daha geniş itici güçlerinin bir parçası olarak Blockchain tekniğinin uygulanmasını teşvik etmek için aldığı dikkate değer başka bir çaba.

Singapur, Project Ubin adlı bir Blockchain platformu geliştiriyor

Halihazırda Singapur’un parasal otoritesi olan, Singapur Merkez Bankası, Kanadalı muadili ile işbirliği içinde Project Ubin adlı bir Blockchain platformunda kurulan sınır ötesi bir ödeme sistemi konseptine öncülük ediyor. Yeni girişim, Singapur hükumetinin başarılı Blockchain projelerine para ödülü vereceği bir yarışma başlatmasının hemen ardından geldi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin