Gıda sahteciliğine Blockchain ile son verilerek, küresel pazarların güvenliği sağlanacak
Gıda sahteciliğine Blockchain ile son verilerek, küresel pazarların güvenliği sağlanacak

Gıda sahteciliğine Blockchain ile son veriliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin e-ticaret devi Alibaba, gıda sahtekarlığını önlemek ve tedarik zinciri takibi için bir Blockchain platformu deniyor. Alibaba bu proje ile gıda sahteciliğine Blockchain ile son vermeyi amaçlıyor.

Proje, platformun yıllardır süren teknolojik gelişimini takip ediyor

Yeni bir pilot programa göre, Alibaba’nın T-Mall e-ticaret kolu aracılığıyla Avustralya’nın sağlık hizmeti tedarik şirketi Blackmores ve Yeni Zelanda süt ürünleri üreticisi Fonterra, Çin’e uluslararası gönderileri takip etmek için Blockchain tabanlı Food Trust Framework’ü kullanacak.

Haber, platformun yıllardır süren teknolojik gelişimini takip ediyor. Çünkü Avustralya Mart 2017’de taklit ürünlerin yayılmasına karşı sistemini geliştirmek için PwC ve Blackmores ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Gıda sahteciliğine Blockchain ile son verilerek, küresel pazarların güvenliği sağlanacak

Tedarik zincirinin şeffaflığını çerçevenin temel faydası olarak ele alan Alibaba, pilot uygulama başarılı olursa, uygulamanın tedarik zincirlerinde küresel pazarlar için daha geniş çapta benimsenmesine yol açabileceğini söyledi.

Araştırma, Alibaba’nın gıda sahtekarlığıyla mücadelede Blockchain teknolojisinin potansiyelini kullandığı son proje. Şirket, küresel gıda endüstrisinde gıda sahteciğinin her yıl 40 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Alibaba’nın T-Mall platformu, sınır ötesi tedarik zincirlerinde lojistik firması Cainiao ile ortak olarak Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

Proje, kurcalanmaya karşı korumalı bir Blockchain kullanıyor

Daha önce bildirildiği üzere proje, menşe ülkesi, nakliye limanı ve yöntemi, varış limanı ve gümrük raporu detayları dahil olmak üzere kurcalamaya karşı korumalı bir Blockchain ağında taşımacılıkta mallarla ilgili çeşitli verileri kaydeder.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin