şili, blockchain, blockchain haberleri
şili, blockchain, blockchain haberleri

Şili enerji kurumu, Blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şili enerji kurumu, Blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı. CNE, teknolojinin bu ay kullanılmaya başlayacağını bildirdi.

CNE, marjinal maliyetler, ortalama piyasa fiyatları, yakıt fiyatları ve yenilenebilir enerji kanunlarına uyma gibi bilgileri doğrulamak için Blockchain’i kullanacak. CNE yönetici sekreteri André Romero, Blockchain teknolojisine doğru ilerlemenin veri güvenliği konusundaki kaygıları azaltıcağını belirtti.

Romero yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ulusal Enerji Komisyonu, bu yenilikçi teknolojiye katılmaya karar verdi. Blockchain’i, açık veri portalında sağladığımız bilgilerin değiştirilmemiş ve değiştirilebilecek kayıt bırakılmadığını onaylamamızı sağlayacak bir dijital noter olarak kullanmaya karar verdik.”

Şili enerji kurumu, Blockchain teknolojisini bu ay kullanmaya başlayacak

Romero, Blockchain teknolojisinin düzenleyici kurum tarafından sağlanan verilere olan güveni artıracağını ve yatırımcıların, menfaat sahiplerinin ve kamuoyunun güvenini artırdığını da sözlerine ekledi. Şili, teknolojiyi Mart 2018’de uygulamayı planlıyor.

Blockchain teknolojisi, endüstrinin çeşitli sektörlerindeki enerji şirketleri için bir nimet olduğunu kanıtladı. S&P Global Platts, kısa süre önce Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki petrol hakkında bilgi vermek için kendi Blockchain çözümünü kullanacaklarını açıklamıştı.

WePower projesi, ölçme verilerini şebeke operasyonları ve gelişmiş analitikler ile entegre etmek için akıllı ölçüm sistemini inşa etmek için Blockchain çözümleri kullanmıştı. Ethereum tabanlı bu platform tüketicilerin, güç için yenilenebilir enerji kaynaklarına doğrudan bağlanmalarını sağlıyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin