İngiltere Merkez Bankası kripto paraları daha çok araştırmaya başlıyor
İngiltere Merkez Bankası kripto paraları daha çok araştırmaya başlıyor

İngiltere Merkez Bankası kripto para araştırmasını büyütüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Merkez Bankası başkanı, kurumun yasadışı finansal faaliyetlerde kripto para birimleri kullanımıyla mücadele çabalarını hızlandıracaklarını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, kara para aklama ve terörizm finansmanı gibi finansal suçlarda kripto para birimlerinde yasadışı kullanımı önlemek amacıyla kripto para alışverişlerine daha katı düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünüyor. Açıklama, The Independent tarafından yayınlanan bir raporda belirtildi.

 

Benim görüşüme göre, kripto-varlık borsalarını, ticaret menkul kıymetleri ile aynı sıkı standartlara getirmek, düzenleyici yaklaşımı büyük ölçüde vurgulamaktadır.

İngiltere Merkez Bankası başkanı, kripto paraları risk olarak görmüyor

Ancak merkez bankası başkanı, kripto para birimlerinin mevcut mali sistem için halen önemli riskler oluşturduğuna inanmadığını belirtti.

Bununla birlikte, böylesi riskler, Bitcoin’in perakende kullanımının yaygınlaşması ve geleneksel kurum sistemlerinde iyileştirmelerin gerisinde kaldığı için artabilir.

Carney’nin yorumu, ülkenin en büyük mali düzenleyicisinden kripto para yatırımının riskleri konusunda yapılan bir uyarıdan kısa süre sonra geliyor.

Aralık ayında Financial Conduct Authority’nin başkanı Andrew Bailey, yerli yatırımcılara, Bitcoin gibi kripto paraların İngiltere’de düzenlenmediği ve bu nedenle herhangi bir yatırım kaybının korunmayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin