Rusya Devlet Başkanı Putin

Rusya Devlet Başkanı Putin Blockchain’den bahsetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Fedaral Meclisi’nde geleneksel yıllık konuşmasını gerçekleştirdi. Vladimir Putin bu konuşmanın bir kısmını da Blockchain teknolojisinin önemine ayırdı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Blockchain hususunda ilk konuşması da bu değil. Daha önce de Rusya’nın bu yarışta geri kalmaması gerektiğini ifade eden Başkan, arkada kalanların diğerler liderlere bağımlı kalacağını vurgulamıştı. Öte yandan, Putin’in son konuşması, Blockchain teknolojisi hakkında daha net açıklamalar içeriyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Kendi dijital platformlarımızı oluşturmalıyız

Putin, ülkenin gelişmelerinden bahsederken kendi Blockchain teknolojilerini inşa etmeleri gerektiğini ifade etti. Putin şunları söyledi:

Kendi dijital platformlarımızı kurmamız gerekiyor. Küresel bilgi alanıyla uyumlu olması gerektiğini söylemeye gerek yok. Bu, finansal işlemler, mülk hakları, vb. açısından çok önemli olan Blokchain teknolojisinin kullanılması da dahil olmak üzere imalat süreçlerinin, finansal hizmetlerin ve lojistik alanlarının yeniden yapılandırılmasına yol açacaktır. Bu girişimlerin gerçek dünyadaki uygulamaları var.

Aynı mesaj, Rusya Devlet Başkanı’nın resmi Twitter hesabından da yayınlandı. Putin’in bu konudaki duyguları, geçenlerde Hindistan’ı Blockchain ve Things of Internet (IoT) gibi yıkıcı teknolojileri hızla kabul etmeye çağıran Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin fikirleriyle benzerlik içeriyor. Yakın zamanda, Putin, Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin ile görüştükten sonra, BRICS ülkeleri ve Avrasya Ekonomik Birliği tarafından desteklenebilecek çok uluslu bir kripto paylaşımı başlatmayı da önerdi.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin