Ryan Gosling, Miroskii, ICO
Ryan Gosling ICO

Ryan Gosling sahte bir ICO’da grafik tasarımcı olarak listelendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dolandırıcılık konusunda en büyük sıkıntılardan birisi olan ICO’lardan birinde projenin grafik tasarımcısı olarak aktör Ryan Gosling gösterildi.

Kevin Belanger adlı grafik tasarımcı, Ryan Gosling’in resmini kullandı

Twitter kullanıcısı @CryptoShillNye, birkaç gün önce ICO’ları inceliyordu. 389 katılımcıdan 833.000 dolardan fazla gelir elde ettiğini iddia eden bir Blockchain bankacılığı başlangıcı Miroskii için web sitesini incelerken alışılmadık bir durumla karşılaştı. Projenin grafik tasarımcısı Kevin Belanger adıyla listelenen kişinin fotoğrafı aktör Ryan Gosling’e ait bir fotoğraftı.

Şans eseri çok benzediğini ya da dublörü olduğunu söyleyebilirdik fakat işler hiç de beklenildiği gibi değil. Geliştirici Claus Wahlers, Miroskii takımını biraz daha yakından inceledi ve oldukça şaşırtıcı şeylerle karşılaştı. Sadece grafik tasarımcı değil ekibin tümünün resimleri sahteydi. Resimlerin hepsi ya stok sitelerinden alınmıştı ya da sosyal medya kullanıcılarından çalınmıştı.

Bu keşif çabucak sosyal medyada duyurulup yatırımcıları bu mağduriyetten kurtarmak istediler. Bu olayın patlamasından sonra Miroskii ICO’nun arkasındaki gerçek kişiler, web sitesini kapattı. Projenin sosyal medya hesapları da kapatıldı ve toplanan 833.000 dolar ile dolandırıcı ICO’lar listesine isimlerini yazdırdılar.

İnceleme derinleşince çok daha fazla gariplik ortaya çıktı

Bununla birlikte ICO web sitesinin arşivlenmiş bir versiyonu incelenerek, yatırımcıların fark etmesi gereken birkaç şey daha ortaya çıktı.

Kendisini Banka çalışansız banka olarak niteleyen Miroskii, Miroskii marka kartların çıkarılması için Visa, Master Card, Maestro Card, American express ve çok daha fazla kart sağlayıcı ile anlaşma imzaladığını iddia etmişti. Gizli para yardımı ile finanse edilen bankamatik kartları mevcut olsa da, şu anda sadece birkaç şirket tarafından sunuluyor fakat bu üç büyük kart sağlayıcı ile anlaşma imzalaması şu aşamada imkansız. İşin komik yanı bu iddia ile PlexCoin de dahil olmak üzere diğer birçok ICO dolandırıcı daha öne yaşandı.

Web sitesinde yazana göre, Miroskii Token’in (MRC) Avrupa Birliği’ne göre düzenlendiği belirtiliyordu. Miroskii’nin merkezi olmayan bankasının, finans kuruluşlarını düzenleyen AB yönetmeliklerine tabi olacağı doğru olabilse de, projenin yaratıcısı açıkça şirketin bir bankacılık lisansı alacağını belirtmiş.

Miroskii, MRC’nin zaten kapalı B2B sektöründe MRC’yi kullanmaya başlayan endüstri devlerinden çoğu tarafından test edilmiş, onaylanmış ve kabul edilmiş olduğunu iddia etmişti. MRC gerçekten sanayi devleri tarafından kullanılıyorsa, neden bu basında kendine yer bulmamıştı?

Son olarak ICO’nun web sitesindeki whitepaper inanılmaz özensiz hazırlanmış. Gerçekten B2B endüstrisi devleri tarafından pilot denemelerde bulunulmuş ve gerçekten bir bankacılık lisansı için başvuruda bulunma aşamasındaysa çok daha iyi ve ciddi Whitepaper oraya çıkardı.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin