Kırgızistan kripto para sektörünü düzenlemek için yeni yasa çıkarıyor!
Kırgızistan kripto para sektörünü düzenlemek için yeni yasa çıkarıyor!

Rus IPChain Derneği Kırgızistan’ın patent kayıtlarını dijitalleştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus IPChain Derneği Kırgızistan’ın patent kayıtlarını dijitalleştirecek. Rusya’nın yerel medya kuruluşu Tass’ın haberine göre; Rus Milli Fikri Mülkiyet İşlemleri Koordinasyon Merkezi (IPChain) patent kayıtlarını dijitalleştirecek ve Kırgızistan Devlet Patent Ofisi (KyrgyzPatent),  için Blockchain tabanlı bir veritabanı oluşturacak.

Rus IPChain Derneği’nin teknolojileri ilk kez Rusya dışında uygulanacak

IPChain derneği başkanı Andrey Krichevsky, Rusya’nın Kaliningrad bölgesinde gerçekleşen IPQuorum forumunda, KyrgyzPatent dernekleri ve temsilcileri arasındaki anlaşmanın imzalandığını söyledi. Bildirildiğine göre, derneğin teknolojileri ilk kez Rusya dışında uygulanacak. Andrey Krichevsky konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bizim için çok önemli olan KyrgyzPatent ile bir anlaşma imzaladık. Temel olarak, bir pilot proje geliştireceğiz, bir tür ideal patent ofisi. En son teknolojileri uygulamaya çalışacağız, patent kayıtlarını dijitalleştireceğiz, veritabanını oluşturacağız.

Veri depolama ve bilgi güvenliği söz konusu olduğunda Blockchain teknolojisi aşamalı olarak benimsenmekte

IPChain, Skolkovo Vakfı ve Rusya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın bir girişimi tarafından kurulan kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Dernek web sitesinde yer alan açıklamaya göre, Blockchain temelinde fikri mülkiyet hakları sahipleri arasında standartların ve teknolojilerin geliştirilmesine odaklanmakta.

Dünyanın dört bir yanındaki devlet kuruluşları, özellikle veri depolama ve bilgi güvenliği söz konusu olduğunda Blockchain teknolojisini aşamalı olarak benimsemekte. Bu haftanın başlarında, BAE hükumeti, temel hedefi belge dolaşımına yönelik çalışma saatlerini ve harcamalarını azaltmak olan “Blockchain Strategy 2021″in lansmanını duyurdu.

Bank of America Blockchain tabanlı veri depolama sistemi oluşturacak

12 Nisan tarihinde, ABD Patent ve Marka Ofisi, Bank of America’nın, otomatik veri kimlik doğrulaması ile Blockchain tabanlı bir depolama sistemi üzerine olan patent başvurusunu yayınladı. Orijinal olarak Ekim 2016’da dosyalanan belgede, patent yazarı verilerin doğrulanması ve söz konusu verilerin servis sağlayıcılara güvenli erişiminin sağlanması için Blockchain tabanlı bir sistem oluşturmakta. Patent, özel bir Blockchain’deki şifreleme anahtarları aracılığıyla çözülebileceği belirtilen veri aktarımı ve izleme sorununu ele almakta.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin