Ripple  ve American Express dolandırıcılığa karşı
Ripple  ve American Express dolandırıcılığa karşı

Ripple ve American Express iş birliğini büyütüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, American Express (AMEX) hakkında doğrudan kendi web sitesinde kapsamlı bir tanıtım yazısı yayımladı. Bu sıra dışı olay Ripple ve American Express arasındaki ilişkiye dikkatleri çekti.

American Express havale masraflarından kurtulmak istiyor

American Express veya AMEX, zengin müşterilere bankacılık ve ödeme çözümleri sunan uluslararası bir finansal hizmetler şirketi. Birleşik Krallık’ta AMEX, iş dünyasındaki müşterileriyle daha çok ilişkili. Ancak kişisel AMEX hesapları da mevcut. Oldukça büyük bir şirket olan AMEX’in yaklaşık 33 milyar dolarlık bir gelire sahip olduğu ve 50.000’in üzerinde çalışanının bulunduğu tahmin ediliyor.

Yayımlanan yazının içeriğinde, küçük/orta ölçekli işletmelerin sınır ötesi ödemelerde karşılaştığı bazı zorluklar ele alınıyor. Geleneksel banka havaleleriyle alınan ücretler çok yüksek ve işlemin gerçekleşmesi genellikle çok uzun sürüyor. Şu anda AMEX, şirketlere sınır ötesi ödemeler sunan bir kurum. AMEX, çok sık küçük işlemler yapıyor. Bu yüzden küçük işlemlere yüksek ücretler ödediklerinin ve küçük/orta ölçekli firma ödemeleri için başka yollar bulmak gerektiğinin farkında. Ripple bu durumu şu sözlerle açıklıyor:

American Express, KOBİ’lerin sınır ötesi ödemelerde, kredilerde ve diğer bankacılık işlemlerinde karşılaştığı sorunları açıkça anlıyor. Şirketin “açık forum” platformu, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesine yardımcı olacak kaynaklar ve destek için son derece saygın ve popüler bir platform. Ripple ile birlikte şirketler, müşterilerinin sınır ötesi ödemeleriyle karşılaştıkları sorunları çözmek için çalışıyor. Ripple xCurrent, global ödemeler için yeni bir Blockchain tabanlı altyapı sunuyor. American Express müşterileri, bu altyapıya maksimum ulaşım ve mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlayacak şekilde bağlanıyor.

Ripple ve American Express dolandırıcılığa karşı

Yeni gelişmelerle AMEX zaten bazı işlemleri için Ripple xCurrent’ı kullanıyor. Yayımlanan makalede AMEX’in bu iş birliğini genişletmek arzusunda olduğunu görüyoruz. AMEX, Ripple Blockchain’indeki sınır ötesi ödeme yöntemlerinin bir parçası olarak, dolandırıcılığı önlemek için yeni hizmetler geliştirmek istiyor. Makalede bu konu şöyle anlatılıyor:

Ripple Blockchain’i ile American Express, müşterilerine daha hızlı ödeme yapıyor. Aynı zamanda Ripple ve AMEX, sahtekarlık konusunda da risk, kullanıcı perspektifi ve müşteri hizmetleri açısından birbiriyle uyumlu. Bu durumda sonuç olarak müşterilere fayda sağlıyor.

Makaledeki şu ifadeler ise dikkat çekici:

American Express’in amacı, bugüne kadar elde edilen başarılarına yenilerini eklemek. Bu yüzden çalışmalarımızın amacı, yeni global sistemde geniş işlem akışları ile Ripple destekli hizmetlerin sunulması.

Ripple ve American Express dünya çapında bir etki oluşturabilir

Bu durum, Ripple’ın AMEX portföyüne eklendiğini söyleyebileceğimiz anlamına mı geliyor? Tabii ki böyle bir karar, AMEX’in dolandırıcılıklara karşı geliştireceği çözümlere büyük bir dayanak olur. Ama en önemlisi ise böyle bir iş birliğinin, AMEX’in büyük işlem akışlarıyla, dünya çapında çalışan bir hizmet oluşturma görevini yerine getirmesine yardımcı olması. Bu tamamen Ripple’ın yayımladığı makaleye dayanan bir tahmin. Ancak uzun zamandır ilk defa iyi donanımlı bir finansal hizmet sağlayıcısının bir projede Ripple’ı kullandığını görüyoruz.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin