Ripple Piyasa Stratejisti: “XRP kesinlikle menkul kıymet değil.”
Ripple Piyasa Stratejisti: “XRP kesinlikle menkul kıymet değil.”

Ripple Piyasa Stratejisti: “XRP kesinlikle menkul kıymet değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple Piyasa Stratejisti: “XRP kesinlikle menkul kıymet değil.” Fintech startup’ı Ripple kendi kripto parası XRP’nin ABD düzenlemelerine tabi menkul kıymet olduğu iddialarına karşı çıkıyor.

XRP tokeni, üçüncü en büyük kripto para birimi

XRP tokeni, San Francisco merkezli şirket Ripple’ın genel para birimi ve şirketin Blockchain temelli ürünlerinden bir tanesi. XRP tokeni şu anda 22 milyar dolardan fazla piyasa değeri ile üçüncü en büyük kripto para birimi.

Ripple, bankalar ve finans kuruluşları için Ripple Consensus Ledger‘ı geliştirdi

Ripple, 2012 yılında uluslararası ödemeleri gerçekleştirebilmek adına bankalar ve finans kuruluşları için özel olarak tasarlanmış, kurumsal kullanıma hazır halka açık bir Blockchain olan Ripple Consensus Ledger‘ı (RCL) geliştirdi. Ripple’in yerel simgesi olan XRP, RCL Blockchain’ine güç katıyor ve şu an sadece bir piyasa değeri izliyor.

Bazı regülatörler, XRP tokeninin menkul kıymet olduğunu belirtiyor

Bazı regülatörler, XRP tokenini sadece yatırımcılar tarafından alındığı için tokenin menkul kıymetler düzenlemesine tabi olması gerektiğini belirtiyor. Hisse senetleri, tahviller, bonolar ve ICO’lara uygulanan yasaların XRP içinde uygulanması gerektiği tartışılıyor. Bu varsayımlar doğruysa ve XRP tokeni menkul kıymet olarak sınıflandırılırsa hem Ripple için hem de XRP tokeninin ticaretini yapan kripto para borsaları için ciddi yasal sonuçlar doğurabilir.

Ripple Piyasa Stratejisti: “Kesinlikle bir menkul kıymet değiliz.”

Ancak Ripple, bu iddiaların asılsız olduğunu savunuyor. Ripple baş piyasa stratejisti Cory Johnson CNBC’ye verdiği röportajda şunları söyledi:

Kesinlikle bir menkul kıymet değiliz. Menkul kıymet yasaları incelendiğinde bunlara uymadığımız açıkça görülecektir.

XRP tokeninin menkul kıymet olup olmadığı hususu düzenli aralıklarla tartışma konusu olmakta

XRP tokeninin menkul kıymet olup olmadığı hususu düzenli aralıklarla tartışma konusu olmakta. Bu konu en son Coinbase Başkanı COO Asiff Hirji’nin yaptığı açıklamalarda ortaya çıktı. COO Asiff Hirji’ni açıklamasında Coinbase’in genellikle bütün kripto paraları borsada listelediğini fakat XRP tokeninin durumunun belirsizliğini koruduğunu belirtti.

Coinbase, düzenleme belirsizliği nedeniyle XRP tokenini listelemiyor

COO Asiff Hirji’ni borsa ve aracılık devi Coinbase’nin, düzenleme belirsizliği olmadığına inandığı her kripto parayı listelediğini söyledi. Ayrıca şu anda, şirketin dört kripto parayı listelemek üzere olduğunu ancak XRP tokeninin bunlardan biri olmadığını belirtti.

Ripple Piyasa Stratejisti: “Mevcut yasalar kapsamında zaten menkul kıymet standartlarına uymuyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde basında, Ripple’ın Coinbase’de listelenmek için milyonlarca dolar vereceği yönünde söylentiler yer aldı. Cory Johnson Ripple’ın Coinbase’de listelenmek için yaptığı başvurunun geri çevrilmesinin asıl sebebinin düzenleme belirsizliği olmadığını vurguladı ve açıklamalarına şunları ekledi:

Coinbase ile XRP tokenini listeleme konusunda yaptığımız tartışmalarda, XRP tokeninin menkul kıymet olup olmadığı konusuna hiç değinmedik. Yüzde yüz eminiz, XRP menkul kıymet değil. Mevcut yasalar kapsamında zaten menkul kıymet standartlarına uymuyoruz.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin