Bank of America Blockchain tabanlı veri depolama sistemi oluşturacak
Bank of America Blockchain tabanlı veri depolama sistemi oluşturacak

Bank of America Blockchain tabanlı veri depolama sistemi oluşturacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of America Blockchain tabanlı veri depolama sistemi oluşturacak. 12 Nisan tarihinde, ABD Patent ve Marka Ofisi, Bank of America’nın, otomatik veri kimlik doğrulaması ile Blockchain tabanlı bir depolama sistemi üzerine olan patent başvurusunu yayınladı.

Bank of America Blockchain tabanlı uygulamanın, veri aktarımı ve izleme sorununu ele alacağını belirtiyor

Orijinal olarak Ekim 2016’da dosyalanan belgede, patent yazarı verilerin doğrulanması ve söz konusu verilerin servis sağlayıcılara güvenli erişiminin sağlanması için Blockchain tabanlı bir sistem oluşturmakta. Patent, özel bir Blockchain’deki şifreleme anahtarları aracılığıyla çözülebileceği belirtilen veri aktarımı ve izleme sorununu ele almakta.

“Uygulama, servis sağlayıcılara iletilecek çeşitli kayıt türlerini saklamak için özel bir Blockchain kullanır.”

Patent belgelerinde konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Uygulama, servis sağlayıcılara iletilecek çeşitli kayıt türlerini saklamak için özel bir Blockchain kullanır. Bu şekilde, birey ya da kuruluş, hizmet sağlayıcılara ilişkin tüm kayıtları Blockchain üzerinde güvenli bir şekilde saklayabilir. Daha sonra servis sağlayıcılar söz konusu kayıtlara güvenli erişim sağlayabilir. Böylece sağlayıcılar yalnızca yetkilendirildikleri belirli kayıtlara erişebilirler. Sağlık hizmeti sağlayıcısı sadece Blockchain’deki sağlık kayıtlarına erişebilir.

Blockchain tabanlı sistem, kayıtları depolamak ve yalnızca yetkili taraflara erişim sağlamak için etkili ve güvenilir bir yol oluşturacak

Başvuruda ayrıca patent yazarı, kayıtları doğrulamak için e-posta ekleri veya sağlayıcıların web sitelerine, sunucularına dosya yükleme gibi geleneksel elektronik kayıt tutma ve saklama yöntemlerinin dezavantajlarını ana hatlarıyla belirtmekte. Belgeye göre Blockchain tabanlı sistem, kayıtları depolamak ve yalnızca yetkili taraflara erişim sağlamak için etkili ve güvenilir bir yol oluşturacak.

İngiltere veri gizliliğini sağlamak için Blockchain’i kullanacak

İngiltere’nin Merkez Bankası olan Bank of England, dağıtık defter temelli bir ağ üzerinden gizliliğin nasıl sağlanacağını incelerken bir yandan da verilere genel bir bakışın yapılmasına izin veren bir kavram kanıtı (PoC) geliştirmekte. Altyapı protokolleri geliştiren bir Blockchain girişimi olan Chain ile projeye ortak olan Bank of England, dağıtık bir ağ üzerinden katılımcılar arasında yüksek düzeyde veri gizliliğinin nasıl sağlanacağını ve farklı finansal varlıkların işlemlerinin nasıl kolaylaştırılacağını araştırmak üzere Çarşamba günü bir çalışma yayınladı.

Malezya, Blockchain teknolojisini bankacılık sektörüne entegre edecek

Mart ayında Malezya’nın Merkez Bankası, Blockchain teknolojisini bankacılık sektörüne entegre etme planlarına işaret ederek, dokuz ulusal bankanın bir Blockchain projesi inşa etmek için ortaklık kurduğunu açıkladı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin