ripple ödeme teknolojisi
Ripple ödeme teknolojisi

Ripple ödeme teknolojisi Suudi Merkez Bankası tarafından test ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, Suudi Arabistan’da Ripple ödeme teknolojisi denemeleri adına kullanacak bir pilot program için Suudi Arabistan Merkez Bankası ile anlaşma sağladı.

Suudi Arabistan Parasal Otoritesi tarafından kullanılacak pilot uygulama, İngiltere merkez bankası ardından Ripple girişimi ile çalışacak ikinci merkez bankası oldu. İngiltere merkez  bankası ise Ripple ile çalışmaya geçen yıl başlamıştı.Bu yeni anlaşma detayları ilk olarak San Francisco’da düzenlenen Blockchain Connect Konferansı’nda CEO Brad Garlinghouse’dan gelen yorumları takiben ortaya çıktı. Ripple’dan gelen açıklama ise şu şekilde:

“Bu çığır açacak nitelikteki pilot program, merkez bankası tarafından başlatılan türünün ilk örneğidir. Suudi Arabistan Krallığı’ndaki katılım bankaları, xCurrent’i kullanarak ülkeden gönderilen ve gelen ödemeleri, şeffaf bir şekilde, anında ve düşük maliyetli olarak gerçekleştirebilecekler.”

Suudi Arabistan’daki bankaların XCurrent’i test çalışması diğer kayda değer finansal kurumlar tarafından Ripple ürününe gösterilen ilgi göz önüne alındığında, belki de şaşırtıcı gözükmemektedir. CoinDesk, bu ayın başlarında Santander’in xCurrent teknolojisini kullanan (Ripple’in XRP tokenına dayanmayan) mobil ödeme uygulamalarını başlatma sürecinde olduğunu açıkladı. Ve bu sürüm için İspanya, Brezilya, İngiltere ve Polonya’nın ilk pazarlar olduğunu bildirdi.

Duyuru, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki önemli bir para transfer şirketi olan BAE Exchange’in, sınır ötesi ödemeleri yönetmek için girişimin RippleNet ürününü kullanması için görüşmeler yapmasında bir gün sonra bildirildi.

Ripple ödeme teknolojisi uluslararası para transfer şirketi Western Union tarafından da test ediliyor

Suudi Arabistan haberinden ayrı olarak, Ripple teknolojisinin para transfer devi Western Union tarafından test edildiğini doğrulayan bir haberde bulunuyor. Fortune, şirketin ödemeleri XRP kullanarak test ettiğini bildirdi.

Western Union CEO’su Hikmet Ersek, Bloomberg’in aktardığına göre;

 “Özellikle işlem bölümünde ve işletme sermayesi optimizasyonunda, ayrıca düzenleme bölümünde, Blockchain yetenekleri konusunda uyulması gereken bölüm üzerinde duruyoruz. Ve test yapıyoruz, Ripple ile bazı testlerimiz var.”

Ripple, 2015 yılında Western Union ile bazı çalışmaları olduğunu söylemişti. Ancak  uluslar arası para transfer şirketi o dönemde herhangi yorum yapmamıştı.

coindesk

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin