ingiltere parlamentosu
Ripple İngiltere Parlamentosu duruşmasında dijital para birimlerini savundu

Ripple İngiltere Parlamentosu duruşmasında dijital para birimlerini savundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, ingiltere Parlamentosu duruşmasında Salı günü Dijital Para Birimi’nde Blockchain ve kripto paraların faydaları hakkındaki soruları yanıtlama oturumuna katıldı. Tartışma, dijital para birimleri üzerinde dengeli bir görüş sunarken, panelin üzerinde anlaştığı tek şey, endüstride Blockchain’in ve kripto para birimlerinin büyük ölçüde farklı olduğu konusuydu.

Ripple Düzenleme İlişkileri Direktörü Ryan Zagone, panelde Ripple’in özellikle bankalar arasındaki sınır ötesi ödemelerin şeffaflığını ve verimliliğini yüzde 60’a varan oranda maliyet tasarrufu sağlayarak nasıl geliştirebileceğini anlattı.

Zagone, uluslararası havale ile ilgili mevcut dezavantajları şöyle açıkladı:

Tam olarak bir kutu nakit gönderebilir ve bu işlemi bir bankadan ödeme gönderebileceğinizden daha iyi takip edebilir ve transfer hakkında daha kesin bilgiler elde edebilirsiniz.

Ryan Zagone’a, Ripple’ın volatilitesine işaret edilerek, bir bankalararası ödeme hizmeti olarak kullanılmasında nasıl bir risk içerdiği sorusu yöneltildi. Bunun üzerine, Zagone, bankalar için XRP kullanan şirketlere yönelik riskin sadece 3 ila 4 saniye olduğunu ve volatilite riskine maruz kalmanın çok düşük ve kolay bir şekilde yönetilebildiğini açıkladı.

Zagone’a göre, Ripple, Ripple Net’e 120’den fazla finans kurum ile anlaşma imzaladı ve önümüzdeki yıl daha fazla anlaşma yapılması bekleniyor.

İngiltere parlamentosu Blockchain sektörünü “İyi,Kötü ve Çirkin” olarak değerlendirildi.

Kanıtlara Dayalı Yönetim Merkezi’nde Bankacılık ve Finans Direktörü olan Martin Walker, Blockchain ve kripto para hakkında kritik bir duruş sergiledi.

Blockchain inovasyonunu “İyi, kötü ve çirkin” olarak üçe ayırdı. “İyi” olarak nitelendirenlerin en yetersiz ama gelecek vaat eden olduğunu söyledi. Ayrıca, çoğu ICO ve kripto para birimini “kötü” olarak gruplandırdı. Blockchain modasına uyup başarısız olan şirketleri ise “Çirkin” olarak değerlendirdi.

Gürcistan’da denendiği gibi Blockchain’in sağlık sigortası ve konut sicil konularında kullanımını bir tarafta dururken, katılımcılardan biri Walker’ın bu konuda oldukça negatif tavır sergilediğini belirtti.

Walker, Blockchain’in büyük ölçüde bankacılık sektöründe gerçek inovasyondan uzak olan bir “geçici moda” olduğunu açıklamaya çalıştı. Gösterilebilir faydalar açısından, Blockchain’in yeterince katkıda bulunmadığına inanıyor.

Başlıca sorunlardan biri olarak ise üst düzey bankacılık yönetimi ile yazılım geliştiricilerinin aynı çizgide olmamasından dolayı aralarında iletişim eksikliği olarak görülüyor. Panelde bir itiraf olarak ise Blockchain teknolojisinin bankaların maliyet kırılmalarını daha bilinçli hale getirildiğinden bahsedildi.

cryptoglobe

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin