Porto Riko için geliştirilen Blockchain sigorta poliçesi prim maliyetlerini azaltacak
Porto Riko için geliştirilen Blockchain sigorta poliçesi prim maliyetlerini azaltacak

Porto Riko için Blockchain sigorta poliçesi geliştiriliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sigorta sektörü için özel olarak hazırlanmış bir Blockchain protokolünün arkasındaki firma, kasırgaya yatkın Porto Riko’daki doğal afetleri kapsamak için merkezi olmayan bir politika tasarladı. Bu kasırgaların sıklıkla rastlandığı Porto Riko için önemli bir gelişme.

Porto Riko için geliştirilen Blockchain sigorta poliçesi prim maliyetlerini azaltacak

Salı günü yapılan bir duyuruya göre, iki yerel Ethereum geliştiricisi tarafından Etheric’e, Karayip adasının sakinleri için özellikle kasırga hasarı sağlayan bir politika geliştirmek için yaklaşıldı. Politikaya olan ihtiyaç, yeni başlayan ve Maria Kasırgası tarafından yönetilen düşük gelirli hane halklarından doğdu ve daha sonra girişimlere göre geleneksel sigorta şirketlerinin politikaları üzerinde ödeme yapmalarını geciktirdi.

Dağıtılmış platformuna ev sahipliği yapan Etheric, yeni politikanın sigorta tazminat taleplerindeki sorunları ortadan kaldırarak, hem sigortacılar hem de Porto Riko sakinleri için görünür olan her işlemle daha fazla şeffaflık sağlayarak prim maliyetlerini azaltacağını söyledi.

“Kasırga sigortası, sigortanın neye ulaşması gerektiğine dair inancımızı yansıtan ilk kullanım vakası.”

Ekip, yerleşik akıllı sözleşmelerden yararlanarak, merkezi olmayan politikanın önceden belirlenmiş hava parametrelerine dayanan otomatik sigorta ödemelerini tetikleyeceğini belirtti. Yaklaşan lansman hakkında yorum yapan ortak kurucu Stephan Karpischek şunları söyledi:

Kasırga sigortası, sigortanın neye ulaşması gerektiğine dair inancımızı yansıtan ilk kullanım vakası. İnsanların gerçek sorunları çözmelerine ve topluluklarındaki riskleri yönetmelerine yardımcı olacak.

Yeni politika, Etheric’in endüstride verimliliği ve müşteri memnuniyetini arttırmak için Blockchain teknolojisini kullanma konusundaki son keşfini işaret ediyor. Geçen Cuma bir etkinlikte konuşan, firmanın kurucularından Christoph Mussenbrock, Ethereum Blockchain’i üzerinden aktarılan verilere dayalı geciken zaman sigorta ödemelerinin otomatik hale getiren başka bir ürün geliştirdiklerini belirtti.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin